ΥΠΕΣ: Oρθή η ανταλλαγή ιδιωτικής γης στον Αγ. Αθανάσιο

ΥΠΕΣ: Oρθή η ανταλλαγή ιδιωτικής γης στον Αγ. Αθανάσιο

Απολύτως ορθή η ανταλλαγή ιδιωτικής γης στον Αγ. Αθανάσιο με κρατική γη στη Γερμασόγεια, είπε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης

Για "σπιλώσεις συνειδήσεων" που "ακουμπούν τον λίβελλο", σε βάρος του Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, Διευθυντή Κτηματολογίου και λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας, έκανε λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης κατά τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου του θέματος της ανταλλαγής ιδιωτικής γης στον Άγιο Αθανάσιο με δύο τεμάχια γης στη Γερμασόγεια.  

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, ο κ. Πετρίδης σημείωσε πως η ανταλλαγή αποφασίστηκε το 2010, τονίζοντας ότι οι Κυβερνήσεις Αναστασιάδη περιόρισαν τις ανταλλαγές στο απολύτως ελάχιστο. Ανέφερε επίσης ότι η ανταλλαγή της κρατικής γης ήταν απολύτως ορθή.

 

Με βάση τους εγγράψαντες το θέμα Βουλευτές Ειρήνη Χαραλαμπίδου και Γιώργο Περδίκη, αποφασίστηκε ανταλλαγή γης που αγοράστηκε το 2005 έναντι 400.000 ευρώ στον Άγιο Αθανάσιο με κρατική γη αξίας 2,2 εκ. Η κ. Χαραλαμπίδου έκανε λόγο για παραπλάνηση του Υπουργικού Συμβουλίου από λειτουργούς του Κτηματολογίου και της Νομικής Υπηρεσίας, ώστε αυτό να αποφασίσει την ανταλλαγή.

 

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών και του Γιώργου Περδίκη όταν ο Υπουργός ανέφερε πως δεν μπορεί να αποστερηθεί κανείς αναπτυξιακών δικαιωμάτων στην περιουσία του και τον κ. Περδίκη να απαντά ότι η απόρριψη αίτησης για πολεοδομική άδεια δεν συνιστά αποστέρηση ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων.  

Η συζήτηση του θέματος από την Επιτροπή διεκόπη για  να συνεχιστεί σε προσεχή συνεδρία.

Home