Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΕΣ: Πάει Αθήνα για συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας στον τομέα της Τ.Α

Offsite Team -
26.06.2022 - 11:53

ΥΠΕΣ: Πάει Αθήνα για συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας στον τομέα της Τ.Α

Θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών

Στην Αθήνα θα βρεθεί τη Δευτέρα ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, με σκοπό την επισφράγιση της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τη μονοήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί ο κ. Νουρής μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, Μάκη Βορίδη.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Νουρής θα μεταβεί στην Αθήνα το πρωί της Δευτέρας, με κλιμάκιο του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών αλλά και η παραχώρηση εμπειρογνωμοσύνης από την Ελλάδα για τη μεταβατική περίοδο ενόψει της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νικόλας: Στόχος μας παραμένει να φέρουμε την αλλαγή

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής τον περασμένο Μάρτιο και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το 2024, αφού προηγουμένως γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις σε όργανα και οργανισμούς.

Με την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων στην Αθήνα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι δυο Υπουργοί θα προβούν σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη, όπου και θα ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις και οι λεπτομέρειες της συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας. Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home