Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΕΞ: Ήρθε στα κατεχόμενα να επιβάλει την τάξη ο Τσαβούσογλου

Offsite Team -
28.01.2019

ΥΠΕΞ: Ήρθε στα κατεχόμενα να επιβάλει την τάξη ο Τσαβούσογλου

Thumbnail
ΥΠΕΞ: Για πρώτη φορά δηλώνουν τόσο ξεκάθαρα την επιδίωξη τους στο Κυπριακό οι Τούρκοι

Η κυπριακή κυβέρνηση δεν συζητά και είναι ξεκάθαρο καμία άλλη μορφή λύσης εκτός του προκαθορισμένου πλαισίου λύσης του Κυπριακού, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σε δηλώσεις του στο κρατικο ραδιοφωνο και την εκπομπη  "Πρωινό Δρομολόγιο", ο Υπουργός Εξωτερικλων, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι είναι σημαντική η άφιξη της Τζέιν Λουτ στην Κύπρο. Θα προσκομίσει, εξήγησε τις καταγεγραμμένες θέσεις των δύο πλευρών για τους όρους αναφοράς.

Ο υπουργός Εξωτερικών συνέχισε, αναφέροντας,  ότι στόχος της ε/κ πλευράς είναι η επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν και αν η Τουρκία σκόπιμα καθυστερεί τον καθορισμό των όρων αναφοράς θα πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για λύση που να συμφέρει την Τουρκία, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι για πρώτη φορά δηλώνουν τόσο ξεκάθαρα την επιδίωξη τους στο Κυπριακό και ότι αυτό ήρθε να επιβάλει στα κατεχόμενα. Όσον αφορά τον σκοπό της επίσκεψης του ομολόγου του στην Κύπρο, είπε ότι ήρθε να επιβάλει την τάξη μετά την αντιπαράθεση Ακιντζί - Οζερσάι.

Αναφερόμενος σε όσα διαμείφθηκαν στη συνάντηση της Νέας Υόρκης στην οποία ήταν παρόν, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θέλει να πει δημόσια τι είπε ο κύριος Τσαβούσογλου ούτε για τη μορφή της λύσης αλλά ούτε και για τον κύριο Ακκιντζί.  

Home