Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΟΙΚ: Αναχωρεί για Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις του Eurogroup

Offsite Team -
07.11.2021 - 16:20

ΥΠΟΙΚ: Αναχωρεί για Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις του Eurogroup

Η ατζέντα

Οι μακροοικονομικές εξελίξεις, περιλαμβανομένων και των πληθωριστικών πιέσεων, θα βρίσκονται μεταξύ άλλων, στην ατζέντα των συνεδριάσεων του Eurogroup, που θα πραγματοποιηθούν αύριο Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, στις οποίες θα συμμετέχει ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Πετρίδης αναχωρεί σήμερα προκειμένου να μεταβεί στη βελγική πρωτεύουσα.

 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι Υπουργοί θα επικεντρωθούν στις μακροοικονομικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού και προοπτικές πολιτικής στη ζώνη του ευρώ, καθώς και σε ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με τις τιμές ενέργειας και τον πληθωρισμό.  

Επίσης, οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ θα συζητήσουν την αναθεώρηση του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της Ε.Ε. στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευρωπαϊκή οικονομία μετά την κρίση της πανδημίας Covid-19.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για τους στόχους πολιτικής ενός ψηφιακού ευρώ στην παγκόσμια οικονομία και τον αντίκτυπό του στη ζώνη του ευρώ και στο κοινό νόμισμα. 

 

Παράλληλα, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα ενημερώσουν αναφορικά με τα κύρια αποτελέσματα της εξαμηνιαίας έκθεσης παρακολούθησης σχετικά με τους δείκτες μείωσης του κινδύνου στον τραπεζικό τομέα και θα γίνει επίσης απολογισμός των προετοιμασιών για την εφαρμογή του κοινού μηχανισμού ασφαλείας (Common backstop) για το Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης, ο οποίος στοχεύει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας του πλαισίου εξυγίανσης των Τραπεζών στην Τραπεζική Ένωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home