Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΟΙΚ σε ΑΚΕΛ: Λαϊκίστικα αντανακλαστικά - Δεν είμαστε Βενεζουέλα

Offsite Team -
19.10.2021 - 16:01

ΥΠΟΙΚ σε ΑΚΕΛ: Λαϊκίστικα αντανακλαστικά - Δεν είμαστε Βενεζουέλα

Απάντηση ΥΠΟΙΚ σε ΑΚΕΛ

Μετά τον ΔΗΣΥ και το Υπουργείο Οικονομικών απαντά στο ΑΚΕΛ σχετικά με την ακρίβεια στην Κύπρο και τα πυρά που εξαπέλυσε σχετικά με ενδεχόμενες ελλείψεις στην αγορά, επικρίνοντας παράλληλα τον τρόπο που η Κυβέρνηση διαχειρίζεται την οικονομία και τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Το Υπουργείο Οικονομικών στην απάντηση του αναφέρεται με στοιχεία σχετικά με τον προϋπολογισμό και την διατήρηση του εισοδήματος ευάλωτων πολιτών, για την επιχορήγηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, για τον κίνδυνο φτώχειας που διατρέχουν οι Κύπριοι, την ανεργία, το ΦΠΑ στα καύσιμα κ.α. 

Μάλιστα, το Υπουργείο Οικονομικών αντιστρέφει τα πυρά στο ΑΚΕΛ αναφέροντας πως η Κυβέρνηση ΑΚΕΛ παρέδωσε στην κυβέρνηση ΔΗΣΥ ρευστά διαθέσιμα που αρκούσαν να καλύψουν κάποιες ώρες λειτουργίας του κράτους. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Αυτούσια η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών:

"Το ΑΚΕΛ αποδεικνύει ακόμη μια φορά ότι δεν μπορεί να αποτινάξει τα λαϊκίστικα αντανακλαστικά του. Την ώρα που:

  •  Kατατίθεται ένας κοινωνικός Προϋπολογισμός, με τις κοινωνικές παροχές να ξεπερνούν τα €4,9 δις την επόμενη τριετία, μεγαλύτερο μέρος των οποίων συνεισφέρει στη διατήρηση του εισοδήματος των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μέσω του ΕΕΕ, κάτι που δεν έπραξε το ΑΚΕΛ κατά την δική του διακυβέρνηση ή συγκυβέρνηση. Προϋπολογισμός που εκτιμώ ότι θα καταψηφιστεί από το ΑΚΕΛ.
  •  Με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης επιχορηγείται για 10ο μήνα η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. 
  •  Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ε.Ε, ο «κίνδυνος φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού» στην Κύπρο έχει μειωθεί σε χαμηλότερο επίπεδο από τον μέσο όρο της Ε.Ε, αλλά και στο ιστορικά χαμηλότερο σημείο από το 2008, περίοδο κατά την οποία ανέλαβε τη διακυβέρνηση το ΑΚΕΛ και συνοδεύτηκε με τεράστια αύξηση του δείκτη. 
  •  Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη κατά την πανδημία έχει στηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις διασφαλίζοντας παράλληλα τις θέσεις εργασίας με χορηγίες και αύξηση ρευστότητας που ανήλθε στα €3,7 δις, ενώ η Κυβέρνηση ΑΚΕΛ μας παρέδωσε ρευστά διαθέσιμα που αρκούσαν να καλύψουν κάποιες ώρες λειτουργίας του κράτους.
  •  Η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, παρά την κατακόρυφη αύξησή της κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ.
  •  Η Κύπρος διατηρεί τον 3ο χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ στα καύσιμα.
  •  Η Κυβέρνηση επεξεργάζεται τρόπους στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού για μείωση του βάρους κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. 
  •  Οι μισθοί στην Κύπρο αυξάνονται μέσω της ΑΤΑ για να καλύψουν σε μεγάλο βαθμό τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων/αγαθών, ενώ προηγήθηκε μια περίοδος αρκετών χρόνων αποπληθωρισμού που ενδυνάμωσαν τα εισοδήματα των εργαζομένων.

Το ΑΚΕΛ λέει ότι το εισόδημα των εργαζομένων εξανεμίζεται. Στην πραγματικότητα το εισόδημα των εργαζομένων εξανεμίζεται όταν οι εργαζόμενοι γίνονται άνεργοι όπως έγινε κατά τη διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ. Επίσης, το ΑΚΕΛ μιλά για κίνδυνο να βρεθούμε χωρίς βασικά τρόφιμα και αγαθά, κάτι που συμβαίνει σε χώρες που ακολουθούν πολιτικές που υποστηρίζει το ΑΚΕΛ, όπως στη Βενεζουέλα. 

Η οικονομία πάντα έχει προβλήματα και στρεβλώσεις, ιδιαίτερα διαμέσου κρίσεων. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι με ορθολογισμό, ορθές πολιτικές και τη γλώσσα της αλήθειας, μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Το ΑΚΕΛ δεν μαθαίνει.

Home