Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπουργοί και Βουλευτές ΔΗΣΥ στο πλευρό Αβέρωφ

Offsite Team -
18.06.2022

Υπουργοί και Βουλευτές ΔΗΣΥ στο πλευρό Αβέρωφ

Έστειλαν μηνύματα συσπείρωσης από το Ιδεολογικό και πολιτικό συνέδριο του ΔΗΣΥ

Συνεχίστηκε το Σάββατο το πολιτικο-ιδεολογικό συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Το συνέδριο προσφώνησαν Υπουργοί και Υφυπουργοί, οι Ευρωπαίοι Επίτροποι Μαργαρίτης Σχοινάς και Στέλλα Κυριακίδου, η ανώτατη ηγεσία του κόμματος, Βουλευτές  και άλλοι αξιωματούχοι καθώς και σύνεδροι, μεταξύ άλλων.

Σε εισαγωγική του παρέμβαση ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο Κυπριακό λέγοντας ότι «όσο υπάρχει η κατοχή για μας τους Κύπριους θα είναι το πρώτο θέμα γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με συρματομπλέγματα της κατοχής». «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επανενώσουμε την μοιρασμένη μας πατρίδα. Αυτό το όνειδος να υπάρχει ευρωπαϊκή πρωτεύουσα μοιρασμένη πρέπει το συντομότερο δυνατό να αντικατασταθεί με μια ενωμένη ευρωπαϊκή Κύπρο», σημείωσε ο κ. Νεοφύτου.

Δείτε ακόμη:

Απευθυνόμενος στον Μαργαρίτη Σχοινά είπε για το μεταναστευτικό ότι «κινδυνεύουμε εδώ στην Κύπρο να γίνει όμοιο με το εθνικό μας ζήτημα». Για την κρίση στην Ουκρανία, είπε ότι «δίνει την ευκαιρία στην Ευρώπη να συμπληρώσει ακόμα ένα κενό για να έχει μια κοινή αξιόπιστη πολιτική άμυνας και ασφάλειας αλλά και την κοινή πολιτική για τα ενεργειακά ζητήματα». Έδωσε επίσης τα εύσημα στην Στέλλα Κυριακίδου για τον χειρισμό της υγειονομικής κρίσης. 

Κηρύσσοντας το τέλος του συνεδρίου το απόγευμα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε ότι «η πατρίδα μας είναι  μια και είναι η Κύπρος, η καρδιά μας είναι η Ελλάδα και το μέλλον μας είναι η Ευρώπη» και ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι μείνει ο ΔΗΣΥ εξουσία που θα δώσουμε και αυτή τη δύσκολη μάχη. Είναι για να συνεχίσει ο τόπος μας να πηγαίνει μπροστά».  

Στην ομιλία του, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς είπε ότι  η ένταξη της Κύπρου ως όλον αποτελεί την μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία του ελληνισμού μετά την ένταξη της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη. «Η ενιαία της μορφή και διάσταση σας διαβεβαιώ πως θα είναι πάντα ο μοναδικός στόχος και η αποκλειστική επιδίωξη της ΕΕ, μονόδρομος για την βιώσιμη επίλυση και την επανένωση του νησιού. Αυτή είναι και η μοναδική μας ατζέντα απέναντι στη παράνομη κατοχή ως αποτέλεσμα της βίαιης εισβολής στη Κύπρο», είπε.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, είπε ότι είναι ξεκάθαρο, πως όπως σε κάθε κεφάλαιο, είναι απόφαση των γειτόνων μας να γίνουν μέρος του εκσυγχρονισμού, της ανάπτυξης και της ευημερίας των λαών μας και στη ΝΑ Μεσόγειο «γιατί εμείς σας διαβεβαιώ δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε καμία έκπτωση στα κριτήρια ή την αξιακή μας προίκα. Αυτοί πρέπει να γίνουν Ευρώπη, η Ευρώπη δεν θα γίνει ποτέ σαν κι αυτούς».

Εξέφρασε την στήριξή του προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου λέγοντας ότι στην Κύπρο χρειαζόμαστε μια ηγεσία με σταθερό βήμα και παλμό που χτυπά στο ρυθμό της Ευρωπαϊκής της διαδρομής.

Η Κύπρια Επίτροπος στην Κομισιόν Στέλλα Κυριακίδου, είπε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια, παρά να είμαστε απόλυτα στοχοπροσηλωμένοι στην επίλυση του εθνικού μας προβλήματος. «Γιατί μόνο με την επανένωση της χώρας μας, ο λαός μας θα μπορέσει να ζήσει σε πραγματικές συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης και  ευημερίας. Αυτή πρέπει να είναι πάντοτε η εθνική μας πυξίδα. Ο απόλυτος  εθνικός μας στόχος».

Σημείωσε ότι για περισσότερο από μια δεκαετία ζούμε την εποχή των ασύμμετρων απειλών, των αλλεπάλληλων κρίσεων, των τεχνολογικών επαναστάσεων. 

«Ζούμε μια νέα εποχή. Μια εποχή στην οποία καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η ηγεσία μας. Είτε  στην Ευρώπη, είτε στην Κύπρο. Η ηγεσία που είναι σημαντικό να επιλέγεται και με γνώμονα την ικανότητα σωστής διαχείρισης αυτή της νέας εποχής  που διανύουμε. Πάνω απ' όλα οφείλουμε να είμαστε ωφέλιμοι στην χώρα μας, στους συμπολίτες μας», είπε.

>>>Δείτε ακόμη: Αναστασιάδης, Μητσοτάκης, Weber: «Μαζί με Αβέρωφ-Στηρίξτε Αβέρωφ»

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου ανέφερε ότι εκ της θέσεως της «ξέρω πολύ καλά τι διακυβεύεται και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό». Κάλεσε τον κόσμο να προστατέψει την παράταξη έναντι καιροσκόπων. Έκανε λόγο για ανάγκη προσήλωσης σε αρχές, αξίες και ιδανικά. Να μιλήσουμε, είπε, για πολιτικές «και όχι να κρυβόμαστε πίσω από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και διακηρύξεις».

Απευθυνόμενη στον κ. Νεοφύτου του είπε ότι «σας εμπιστευόμαι απόλυτα να ηγηθείτε για το μέλλον που δικαούται ο τόπος μας». Είμαι σίγουρη ότι μαζί, με ενότητα, θάρρος και πείσμα θα τα καταφέρουμε. Δίπλα σας Πρόεδρε και μαζί σας. Έτσι μάθαμε να πράττουμε και έτσι θα πράξουμε με συνέπεια και αξιοπρέπεια, πολιτική αξιοπρέπεια που δεν μας επιτρέπει να λοξοδρομήσουμε ή να παρασυρθούμε, είπε. «Γιατί το μέλλον ανήκει και πρέπει να ανήκει σε αυτούς που πιστευόυν και παλεύουν για τα όνειρα τους», σημείωσε η κ. Δημητρίου.

Στην ομιλία του, ο τέως ΓΓ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Antonio Lopez Isturiz White, είπε  ότι η Τουρκία πρέπει να αποφασίσει τι μέλλον θέλει, ένα μέλλον καλής γειτονίας ή ένα μέλλον όπου προκαλεί συγκρούσεις με τους γείτονες της.

Ο ΔΗΣΥ, είπε,  σε αυτή την εποχή που ζούμε, είναι το κόμμα της σταθερότητας και πρόσθεσε ότι παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε,  χάρη στην ηγεσία του Προέδρου Αναστασιάδη και «του επόμενου Προέδρου του Αβέρωφ Νεοφύτου", παραμένω αισιόδοξος για το ευρωπαϊκό μέλλον της Κύπρου».

Ο κόσμος της Κύπρου, είπε, είδε τις επιπτώσεις της Αριστεράς και πρόσθεσε ότι έχουμε ανάγκη από επαγγελματίες, από ανθρώπους που εργάζονται σκληρά, όπως η ηγεσία του ΔΗΣΥ.

Ο Υπουργός Οικονομικών Πετρίδης είπε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι κρίσιμα, καθώς εισερχόμαστε σε μια νέα αβεβαιότητα και είπε ότι ο τόπος χρειάζεται μια σωστή ηγεσία, έναν ηγέτη όπως ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο ΔΗΣΥ, είπε, πήρε την χώρα μπροστά και εξήλθε με επιτυχία από δύο κρίσεις, την οικονομική και την πανδημία ενώ ανέφερε ότι σήμερα χειρίζεται μια τρίτη κρίση.

«Η κοινωνία δεν πρέπει να πάρει άλλα ρίσκα, η εγγύηση και η σταθερότητα ακούει σε ένα όνομα, Αβέρωφ Νεοφύτου», κατέληξε.

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα μίλησε για τις δύσκολες διεθνείς συγκυρίες και είπε ότι επιβάλλεται να είμαστε διπλά και τριπλά πιο προσεκτικοί στις επιλογές μας.

Η κρισιμότητα των στιγμών, σημείωσε, δεν επιτρέπει παιχνίδια με την φωτιά. είναι η ώρα των σωστών επιλογών. Το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου έχει ονοματεπώνυμο, Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε.

Μίλησε τέλος για την μεταρρύθμιση της υγείας, το ΓΕΣΥ αλλά και την διαχείριση της πανδημίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής αναφέρθηκε στο έργο της διακυβέρνησης λέγοντας ότι χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών όπως φάνηκε από τις βουλευτικές εκλογές. Σήμερα, είπε, σε μια περιοδο διεθνούς αστάθειας η χώρα έχει ανάγκη της διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, η οποία έδειξε ότι στα δύσκολα μετρούν οι πράξεις.

Μίλησε για την νέα πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα, το μεταναστευτικό, ένα πρόβλημα είπε, με δράστη και ηθικό αυτοουργό τον Αττίλα, όπως και με την εισβολή. Η Τουρκία, είπε, είναι διακινητής ανθρώπινων ψυχών με στόχο την αλλαγή της δημογραφικής δομής του τόπου και μίλησε για μια νέα υβριδική απειλή. Εξέφρασε ωστόσο ικανοποίηση για τις πρόσφατες αποφάσεις που λήφθηκαν από την ΕΕ στο Λουξεμβούργο για την ανάγκη  μετεγκατάστασης μεταναστών, επιστροφών και την αναγνώριση ότι η πράσινη γραμμή είναι η αχίλλειος πτέρνα μας.

Η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου αναφέρθηκε εν συντομία στο έργο του Υπουργείου της, ενώ αναφερόμενη στον Αβέρωφ Νεοφύτου έπλεξε το εγκώμιο του Προέδρου του ΔΗΣΥ λέγοντας ότι τον στηρίζουμε γιατί από μόνος του μπορεί να πάρει τον τόπο μας πολύ μπροστά πόσο μάλλον αν έχει και την υποστήριξη όλων εμάς.

Ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος είπε ότι αποδείξαμε ότι μπορούμε να διαχειριζόμαστε κρίσεις για να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο παρά αρεστοί. Η αντιπολιτευση, είπε, προσπαθεί να μηδενίσει το έργο της κυβέρνησης για να μας απομακρύνει, διακινδυνεύοντας το μέλλον του τόπου, αλλά δεν θα τα καταφέρει.  Μίλησε και για τα έργα που εκτελούνται από το Υπουργείο Μεταφορών, λέγοντας ότι η Κύπρος είναι ένα εργοτάξιο.

Ο Υπουργός Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης είπε ότι το Υπουργείο εργάζεται με στόχο την ανάπτυξη επιχειρησιακών ικανοτήτων για να μπορεί η Κύπρος να βρίσκεται σε περιβάλλον ασφάλειας ενώ μίλησε και για τις σημαντικές αμυντικές συνεργασίες και εξοπλιστικά προγράμματα.

Τα επόμενα χρόνια θεωρούνται από όλους κρίσιμα και είπε ότι η Κύπρος χρειάζεται γνώση και εμπειρία και να σταθεί στην σωστή πλευρά της Ιστορίας. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε, έχει τις ικανότητες να οδηγήσει την χώρα μας μπροστά, κατέληξε.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος είπε ότι ο κόσμος του τουρισμού είναι ευγνώμων στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την απόφαση να δημιουργηθεί το Υφυπουργείο Τουρισμού και για το τουριστικό όραμα της Κυβέρνησης. Από την στιγμή της δημιουργίας του, είπε, αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, με πτώχευση σημαντικών ξένων τουριστικών εταιρειών, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον πληθωρισμό, την πανδημία. Το ότι δεν έχει γονατίσει ο τουρισμός μας οφείλεται στην διορατικότητα της Κυβέρνησης, είπε.

Μίλησε για το έργο του Υφυπουργείου και την στρατηγική του να καταστεί η Κύπρος μέχρι το 2030 ολόχρονος και ποιοτικότερος τουριστικός προορισμός λέγοντας ότι άλλαξαν την ταυτότητα του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου. Τέλος, ο κ. Περδίος εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Αναφερόμενος στις απειλές της Τουρκίας είπε ότι καλούμαστε να είμαστε τώρα ενωμένοι όσο ποτέ άλλοτε και εξέφρασε την στήριξή του στον Αβέρωφ Νεοφύτου για τις εκλογές, λέγοντας ότι οι εκλογές αυτές έχουν να κάνουν με το ποιος έχει όραμα για τον τόπο μας και ποιος θα πάρει δύσκολες αποφάσεις όταν πρέπει.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης είπε ότι η κυβέρνηση έδωσε νέα ώθηση στην ναυτιλία με εξωστρέφεια. Αυτή η παράταξη μας δίδαξε να είμαστε ειλικρινείς και εξωστρεφείς, να ακούμε τους πολίτες και την βιομηχανία και να τα μετατρέπουμε σε δράσεις, είπε.  Μίλησε και για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας. Η Κύπρος θέλει ένα καπετάνιο που να οδηγεί το πλήρωμα με ασφάλεια και αυτός είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου, κατέληξε.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος είπε ότι αυτή δεν είναι μάχη του Αβέρωφ Νεοφύτου αλλά μάχη του ΔΗΣΥ.  Είπε ότι υπάρχει μια ανεξέλεγκτη έξαρση λαϊκισμού και πολλές ψευδείς ειδήσεις, και πρόσθεσε «αλοίμονο αν επιτρέψουμε στον κάθε λαικιιστή να αναλάβει τα ηνία της εξουσίας».

Τα  τελευταία χρόνια, είπε, η διακυβέρνηση έχει πετύχει πάρα πολλά, στην οικονομία, την εξωτερική πολιτική και έχουμε σήμερα μια σειρά συνεργασιών με γείτονες χώρες και τις ΗΠΑ. Ο μόνος που εγγυάται τη συνέχισή της, κατέληξε, είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου είπε ότι Ευρωπαική Ένωση και ΕΛΚ πάνε μαζί και οι μάχες που κερδήθηκαν σήμερα κερδήθηκαν με την διαχρονική στήριξη του ΕΛΚ.

Στο πρόσωπο του Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε, αντανακλάται ο καθένας από εμάς και όταν δίνουμε τη μάχη σήμερα, είναι δική μας προσωπική μάχη, ψήφος στον Αβέρωφ Νεοφύτου σημαίνει ψήφος στον ΔΗΣΥ, ψήφος για μια ισχυρή και δυνατή Κύπρο στην ΕΕ.

Ο ΔΗΣΥ, είπε, έσωσε τον τόπο από την χρεοκοπία, ένταξε την Κύπρο στην ΕΕ, και διερωτήθηκε που θα βρισκόταν σήμερα η Κύπρος μας εάν δεν ήταν μέλος της ΕΕ. 

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού, το οποίο ταλανίζει ιδιαίτερα την Πάφο, λέγοντας ότι 40,2% των κατοίκων της Πάφου είναι μη Κύπριοι. Χρειάζονται ξεκάθαρες πολιτικές, είπε και πρόσθεσε ότι  πρέπει η κυβέρνηση να ανεβάσει ρυθμούς και να λύσει προβλήματα επί της ουσίας.

Μίλησε και για την διαφθορά λέγοντας ότι νόμους διαθέτουμε αλλά  δεν εφαρμόζονται και για τον λόγο αυτό χρειάζεται κουλτούρα. Πρέπει να απομακρυνθούν οι διεφθαρμένοι και ο λαός έχει αλάθητο κριτήριο,  όταν ο λαός τα δει αυτά θα σου δώσει όχι μόνο τρίτη ευακιρία αλλά και πέμπτη ευκαιρία για διακυβέρνηση, κατέληξε.

Το συνέδριο ενέκρινε ομόφωνα το Πολιτικό και Ιδεολογικό Μανιφέστο του κόμματος. 

ΚΥΠΕ

Home