Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΠΑΝ: Η ελευθερία μας έρχεται μέσα από τους αιώνες με αγώνες

Offsite Team -
28.10.2021 - 14:16

ΥΠΠΑΝ: Η ελευθερία μας έρχεται μέσα από τους αιώνες με αγώνες

Σήμερα είναι η ημέρα που οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο και εδώ στην Κύπρο θυμόμαστε ότι η ελευθερία μας έρχεται μέσα από τους αιώνες με αγώνες, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, μετά τη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, μπροστά από το οίκημα της ελληνικής πρεσβείας.

Ο κ. Προδρόμου ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και είπε πως "σήμερα είναι η ημέρα που ο κόσμος θυμάται εκείνο που έλεγε, ότι 'δεν είναι οι Έλληνες που μάχονται σαν ήρωες αλλά οι ήρωες μάχονται σαν Έλληνες'".

Επεσήμανε πως "ακόμα και στη σύγχρονη εποχή το 1940 οι Έλληνες σε όλη την Ελλάδα αλλά ακόμα και από εδώ, από την Κύπρο, πάλεψαν για τα μεγάλα ιδεώδη του έθνους και της ανθρωπότητας, ενάντια στον ολοκληρωτισμό, ενάντια στον ναζισμό και τον φασισμό".

"Σήμερα και τα παιδιά μας παρέλασαν και συμβολικά βάδισαν τα ίδια βήματα της ελευθερίας που έκανε ο Ελληνισμός στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο", ανέφερε.

Είπε πως χαίρεται "που μπορέσαμε να κάνουμε τη μαθητική παρέλαση και να συμμετάσχουν όλα τα σχολεία στο νόημα αυτής μεγάλης ημέρας".

ΚΥΠΕ

Home