ΥΠΠΑΝ: Η εμπιστοσύνη της πολιτείας προς το ΤΕΠΑΚ είναι δεδομένη

ΥΠΠΑΝ: Η εμπιστοσύνη της πολιτείας προς το ΤΕΠΑΚ είναι δεδομένη

Το ΤΕΠΑΚ κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου

Το γεγονός πως το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) έχει καταφέρει, στα λίγα χρόνια λειτουργίας του, να κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου είναι κάτι που περιποιεί τιμή στο Πανεπιστήμιο, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας,  Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας ότι η εμπιστοσύνη της πολιτείας προς το ΤΕΠΑΚ είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη.  

Ο Υπουργός Παιδείας μιλούσε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά την 4η και τελευταία τελετή αποφοίτησης που διοργάνωσε το ΤΕΠΑΚ το Σάββατο στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», για την απονομή των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων στους απόφοιτους της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας.

 

Είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, ότι «μέσα από την 14χρονη πορεία του και τον στοχευμένο εστιασμό του στη γνώση, την έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, το ΤΕΠΑΚ έχει αναδειχθεί, στην επιστημονική κοινότητα, ως ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα «αντάξιο αξιόλογων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του εξωτερικού, με έμφαση στην ακαδημαϊκή και ερευνητική αριστεία».

 

Ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση, μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες του Πανεπιστημίου για κτηριακή ανάπτυξη, εξασφάλιση του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού και ικανοποίηση των αναγκών ακαδημαϊκής και διοικητικής στελέχωσης».  

Αναφέρθηκε, επίσης, στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την παραχώρηση 90 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων γης προς το ΤΕΠΑΚ με στόχο την πραγματοποίηση του μεγάλου έργου στον χώρο του πρώην οικισμού «Βερεγγάρια».  

Πρόκειται, είπε, για ένα πολύ σημαντικό έργο με σύγχρονες φοιτητικές εστίες και ερευνητικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, με εκτιμώμενο κόστος περί τα 40 εκ. ευρώ. Το έργο, είπε, θα χρηματοδοτηθεί με δανεισμό με  τους ειδικούς ευνοϊκούς όρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.       

Καταλήγοντας, συνεχάρη τις Πρυτανικές Αρχές για τις έγκαιρες και στοχευμένες αποφάσεις που έλαβαν, εν μέσω της πανδημίας, του κορωνοϊού για την απρόσκοπτη λειτουργία του Πανεπιστημίου και την επιτυχή ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους, διατηρώντας το ίδιο υψηλό ποιοτικό επίπεδο στην παρεχόμενη εκπαίδευση.  

Αμέσως μετά την ομιλία του, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας απένειμε τα βραβεία στους πρωτεύσαντες απόφοιτους ως επίσης τα βραβεία ακαδημαϊκής αριστείας, μαζί με τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη.  

Σε χαιρετισμό του, ο Πρύτανης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «ως πανεπιστημιακή ηγεσία, είμαστε πολύ περήφανοι για όλους τους απόφοιτους μας ενώ ειδικά εσείς, οι απόφοιτοι της ακαδημαϊκής χρονιάς 2020-2021, καταφέρατε κάτι ανεπανάληπτο διότι οι πρωτοφανείς και πιεστικές συνθήκες που επέφερε η πανδημία απαιτούσαν υπέρμετρη επιμονή και πολύ κουράγιο για ένα πολύ μεγάλο χρονικό κομμάτι των σπουδών σας». 

 

Πρόσθεσε ότι «ανταποκριθήκατε στον μέγιστο δυνατό βαθμό, επιδείξατε προσαρμοστικότητα στις νέες μεθόδους διδασκαλίας και αξιολόγησης που εφαρμόσαμε και σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτό».  

Στο δικό του χαιρετισμό, o Πρόεδρος του Συμβουλίου, Δρ Πανίκος Φιλίππου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η τελετή αποφοίτησης των φοιτητών του Πανεπιστημίου μας, αποτελεί για μας γιορτή. Αφενός σηματοδοτεί την επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας των φοιτητών μας και αφετέρου αποτελεί εφαλτήριο για νέους στόχους και καινούργιες προσπάθειες στη ζωή».  

Διαβεβαίωσε «ότι το ΤΕΠΑΚ γνωρίζει και αναγνωρίζει τον πολύπλευρο του ρόλο στην κοινωνία, υψώνει το ανάστημα του απέναντι στις προκλήσεις και πρωτοστατεί ως υποστηρικτικός θεσμός της πολιτείας για μια καλύτερη κοινωνία».  

Χαιρετισμούς στην τελετή αποφοίτησης απηύθυναν, επίσης, η Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του ΤΕΠΑΚ, Αντωνία Ανδρέου και η πρωτεύσασα προπτυχιακή φοιτήτρια της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020 – 2021, Βαρβάρα Γεωργίου.

ΚΥΠΕ

Home