Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΠΑΝ: Το Παραολυμπιακό Κίνημα σ’ ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις

Offsite Team -
05.11.2021 - 13:51

ΥΠΠΑΝ: Το Παραολυμπιακό Κίνημα σ’ ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις

Όσα ανέφερε χαιρετίζοντας την έναρξη της 14ης Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Το Παραολυμπιακό Κίνημα μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην πορεία μας προς ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, χαιρετίζοντας την έναρξη της 14ης Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Παραολυμπιακής Επιτροπής (EPC), που ξεκίνησε στη Λεμεσό.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Καλωσορίζοντας τους συνέδρους στην Κύπρο, ο κ. Προδρόμου είπε πως  η ανάθεση τέτοιων διοργανώσεων στη χώρα μας, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των διεθνών ομοσπονδιών προς τους αθλητικούς οργανισμούς της Κύπρου και το φιλόξενο νησί μας, προκαταλαμβάνοντας την απόλυτη επιτυχία στον οργανωτικό τομέα.

 

«Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας είναι πεπεισμένο ότι ο αθλητισμός, η βίωση των αρχών και αξιών του που επιτυγχάνεται μέσω της ενεργούς συμμετοχής, μπορεί να αποτελέσει, σε πλείστες περιπτώσεις, ένα πολύτιμο εργαλείο στην αντιμετώπιση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων», συμπλήρωσε.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Είπε, επίσης, ότι ο αθλητισμός είναι αγωγή και παιδεία, διαμορφώνει συμπεριφορές, ικανές για αντιμετώπιση κάθε μορφής αρνητικής κοινωνικής πίεσης και τάσης και υπέδειξε πως «το Παραολυμπιακό Κίνημα μπορεί να δώσει το μήνυμα και να συμβάλει τα μέγιστα στην πορεία μας προς ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις».  

Επιπρόσθετα, συνέχισε, το έργο του Παραολυμπιακού Κινήματος αποτελεί καταλύτη προς μια κοινωνία με θετική στάση προς τα άτομα με αναπηρίες, «ούτως ώστε να κάνουμε μαζί αυτό που είναι, όχι μόνο υποχρέωση, αλλά και επιθυμία μας. Να εξασφαλίσουμε πραγματικά ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό, στην υγεία, στην απασχόληση».  

Στο χαιρετισμό του, ο κ.Προδρόμου είπε, επιπρόσθετα, πως η υποστήριξη και ενίσχυση του έργου των Εθνικών Παραολυμπιακών Επιτροπών, η αθλητοκεντρική στρατηγική ανάπτυξης, η αυθεντικότητα στη διαχείριση, καθώς και η ολοένα αυξανόμενη δημοτικότητα των αθλητών με αναπηρία, εξαφανίζουν πλέον αυτό που άλλοτε εμφανιζόταν ως κοινωνικό στίγμα.  

«Σήμερα η αναπηρία εμφανίζεται με ένα πολύ διαφορετικό τρόπο και θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες, γιατί η αλήθεια είναι πως έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «οι αθλητές με αναπηρία, ξεπερνώντας όρια και φραγμούς, αποτελούν λαμπρά παραδείγματα προς μίμηση».  

Ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε δε ότι τον ερχόμενο μήνα, μετά από εισήγηση της Οργάνωσης Αναπήρων Λεμεσού και σε συνεργασία με την Κυπριακή Παραολυμπιακή Επιτροπή, θα οργανωθεί, στα σχολεία της Κύπρου, εβδομάδα ενσυναίσθησης, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από το θέμα των παιδιών με αναπηρία.  

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Terje Jentoft Roel, εξέφρασε τη χαρά του που το συνέδριο πραγματοποιείται στην Κύπρο με φυσική παρουσία, αφού αρχικά υπήρχαν σκέψεις να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.  

«Επιλέξαμε το σωστό μέρος για το συνέδριο μας», είπε ο κ.Roel, σημειώνοντας πως σε αυτό έπαιξε ρόλο η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει μέχρι στιγμής η Κύπρος, ενώ ευχαρίστησε την Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για τη φιλοξενία και την οργάνωση του συνεδρίου.  

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Αντρέας Καμαρλίγγος, είπε πως, η καρδιά του ευρωπαϊκού παραολυμπιακού κινήματος κτυπά στη Λεμεσό και μέσα σε αυτές τις δυο μέρες, οι σύνεδροι καλούνται να λάβουν αποφάσεις για το μέλλον του κινήματος στην Ευρώπη.  

Διαβεβαίωσε δε ότι η Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε η Γενική Συνέλευση να στεφθεί με επιτυχία και ευχήθηκε καλή διαμονή στους συνέδρους.  

Συνολικά συμμετέχουν 90 σύνεδροι από 32 χώρες και επτά διεθνείς οργανώσεις μέλη της EPC, καθώς και εκπρόσωποι της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδροι άλλων Ευρωπαϊκών Αθλητικών Ομοσπονδιών.  

Η 14η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Παραολυμπιακής Επιτροπής είναι και εκλογική, με τον ΓΓ της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Ανδρέα Ρουμπά, να είναι υποψήφιος για τη θέση του Αντιπροέδρου του εκτελεστικού συμβουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home