Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ζητήματα Μεταρρύθμισης ΤΑ σε συνάντηση ΔΗΠΑ και ΥΠΕΣ

Offsite Team -
24.08.2021 - 18:55

Ζητήματα Μεταρρύθμισης ΤΑ σε συνάντηση ΔΗΠΑ και ΥΠΕΣ

«Η ΔΗΠΑ είναι υπέρ της πραγματοποίησης των εκλογών».

Τρόπους προώθησης της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω των τριών νομοσχεδίων για τους Δήμους, τις κοινότητες και τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης, συζήτησαν την Τρίτη, αντιπροσωπία της Δημοκρατικής Παράταξης - Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων και Υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της  Δημοκρατικής Παράταξης - Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων, Μάριος Καρογιάν, είπε ότι «η ΔΗΠΑ, είναι υπέρ της πραγματοποίησης των εκλογών, ωστόσο, θα αναμένουμε και την ολοκλήρωση των επαφών του Υπουργού Εσωτερικών για την τελική εξέλιξη. Έχουμε υποβάλει τις δικές μας προτάσεις και εισηγήσεις, οι οποίες κινούνται προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, είπε ότι «τα χρονοδιαγράμματα είναι ξεκάθαρα και συγκεκριμένα», εξηγώντας ότι «τον Μάιο του 2024 η μεταρρύθμιση θα πρέπει να είναι στη θέση της και σε πλήρη λειτουργικότητα».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η θέση της κυβέρνησης παραμένει ότι «θα πρέπει να υπάρξει αναβολή των εκλογών του ερχόμενου Δεκεμβρίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα μιας μεταβατικής περιόδου για να κτιστεί και να δομηθεί η νέα μορφή αυτοδιοίκησης», κατέληξε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home