Αργεντινή: Αγόρασε το domain της Google για 2,3 ευρώ!

Αργεντινή: Αγόρασε το domain της Google για 2,3 ευρώ!

Λίγο αργότερα, λέγεται ότι η διεύθυνση επέστρεψε στον έλεγχο του τεχνολογικού κολοσσού

«Colpo Grosso» κατάφερε ένας Αργεντίνος σχεδιαστής από το Μπουένος Άιρες, που κατάφερε να αποσπάσει domain σχετικό με την Google, έναντι του ευτελούς ποσού των 2,3 ευρώ (270 πέσος).

Ο Νικολάς Κουρόνα, υποστηρίζει ότι όλα ξεκίνησαν όταν οι υπηρεσίες της Google στη χώρα του τέθηκαν εκτός λειτουργίας, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε από φίλους του στο WhatsApp. Ωστόσο, αντί να κάνει υπομονή, όπως όλοι, κατευθύνθηκε στην υπηρεσία μητρώου ονομάτων της Αργεντινής, για να δει αν θα μπορούσε να επιλύσει το πρόβλημα.

argentinos-google

Ψάχνοντας, συνειδητοποίησε ότι το URL της Google «google.com.ar» ήταν διαθέσιμο για ένα ευτελές ποσό. «Το domain είχε λήξει και μπορούσα να το αγοράσω νόμιμα» έγραψε στο twitter. Αρκετοί χρήστες άρχισαν να ψάχνουν για το όνομά του στα νέα αρχεία. «Έχω το τιμολόγιο αγοράς, οπότε είμαι ήρεμος» ανέφερε.

Ο Αργεντίνος σχεδιαστής ήξερε ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την εμφάνιση των στοιχείων του, θα υπήρχε και συνέχεια, γεγονός που του προκάλεσε ανησυχία, παραδέχθηκε στο BBC. «Δεν μπορούσα να πιστέψω τι είχε συμβεί» πρόσθεσε.

twitter

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι οι προθέσεις του δεν ήταν κακές ενώ ο ίδιος απλά προσπάθησε να το αγοράσει, κάτι που του επετράπη από την υπηρεσία του μητρώου.

Η αγορά domain αποτελεί κοινή πρακτική, ενώ πολλές χώρες έχουν εφαρμόσει πολιτικές για να διασφαλίσουν τους νόμιμους κατόχους τους. Ωστόσο, η περίπτωση της Αργεντινής μάλλον είναι ασυνήθιστη καθώς το domain της Google δεν έπρεπε καν να έχει πωληθεί. Η εταιρεία διαθέτει άδεια χρήσης μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Πάντως, ο σχεδιαστής δεν κατάφερε να κρατήσει το πολυπόθητο domain. Λίγο μετά την αγορά, επανήλθε υπό την κατοχή της Google, χωρίς καν να του επιστραφεί το ποσό που έδωσε.

protothema.gr

Home