Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το διαστημόπλοιο που θα «μεταφέρει» την Ευρώπη στη Σελήνη (Φώτος)

Offsite Team
- 22.01.2019

Το διαστημόπλοιο που θα «μεταφέρει» την Ευρώπη στη Σελήνη (Φώτος)

Thumbnail
Δείτε τα φουτουριστικά σχέδια από την ευρωπαϊκή βάση στο Φεγγάρι.

ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Ιράν, Ιαπωνία... Ο ανταγωνισμός για την κατάκτηση του Διαστήματος μόλις ξεκίνησε και η Ευρώπη δεν σκοπεύει να μείνει πίσω, σχεδιάζοντας τη δημιουργία βάσης στη Σελήνη έως το 2025.

Το ευρωπαϊκό σχέδιο περιλαμβάνει μία σειρά από ενέργειες και προετοιμασίες, ώστε το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσει η μεταφορά των απαιτούμενων υλικών στον φυσικό δορυφόρο της Γης. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία βάσης-αποικίας, η οποία θα χρησιμεύει ως εφαλτήριο για την εξόρυξη πολύτιμων μεταλλευμάτων και συγκεκριμένα ρηγόλιθου, μέσω του οποίου παράγονται καύσιμα υψηλής ποιότητας, για προχωρημένες τεχνολογίες.

Για τον σκοπό αυτό, η ESA υπέγραψε ετήσιας διάρκειας συμβόλαιο με την αεροδιαστημική ευρωπαϊκή εταιρεία ArianeGroup, με έδρα το Παρίσι, η οποία κατασκευάζει τους πυραύλους Ariane της Ευρώπης, προκειμένου η δεύτερη να κάνει μια προκαταρκτική μελέτη για τη δυνατότητας μιας αποστολής εξόρυξης ρηγόλιθου στη σεληνιακή επιφάνεια.

Το Regolith είναι ένα μετάλλευμα από το οποίο είναι δυνατή η εξαγωγή νερού και οξυγόνου, επιτρέποντας έτσι την ανεξάρτητη ανθρώπινη παρουσία στο φεγγάρι, με την παργωγή των απαραίτητων καυσίμων για εξερευνητικές αποστολές στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Η εταιρεία Arianegroup ευελπιστεί ότι ο διαστημικός πύραυλος Ariane 64, η αναβαθμισμένη έκδοση του Ariane 6, θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες του φιλόδοξου ευρωπαϊκού προγράμματος στο φεγγάρι, ενώ την τεχνολογική υποστήριξη από το έδαφος θα αναλάβει η βελγική Space Applications Services.

Δείτε τη διαστημική ρουκέτα με την οποία η Ευρώπη θα... μεταφερθεί στη Σελήνη, ανοίγοντας ελπίδα για ταξίδια ακόμη πιο βαθιά στο σκοτεινό διάστημα.

Ο δε σχεδιασμός της ευρωπαϊκής βάσης στη Σελήνη έχει ολοκληρωθεί από τα προηγούμενα χρόνια, προβλέποντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, ώστε τη στιγμή που θα ξεκινήσει η υλοποίηση του εγχειρήματος, να έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες.

Δείτε τις φουτουριστικές φωτογραφίες στο γκάλερι που ακολουθεί:

Home