Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έρχονται «αόρατα» ραντάρ ταχύτητας - Τι θα κάνουν

Offsite Team -
07.07.2022

Έρχονται «αόρατα» ραντάρ ταχύτητας - Τι θα κάνουν

Έρχονται «αόρατα» ραντάρ ταχύτητας-Θα σκανάρουν όλες τις λωρίδες

Ένα νέο «όπλο» έχει στα χέρια της η ισπανική Τροχαία με το οποίο ευελπιστεί να καταπολεμήσει ακόμη πιο αποδοτικά τους παραβάτες των ορίων ταχύτητας.

Με γοργούς ρυθμούς ετοιμάζεται η Γενική Διεύθυνση Τροχαίας στην Ισπανία ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών και της μαζικής εξόδου που αναμένεται από τους κάτοικους της χώρας και όχι μόνο.

>>> Διαβάστε επίσης: Νέα αυτοκίνητα:Θα σε ξυπνούν,θα κόβουν ταχύτητα,θα έχουν άλκοτεστ

Για την γιγαντιαία επιχείρηση που ετοιμάζουν οι ισπανικές αρχές, για την καταπολέμηση των παραβάσεων του ΚΟΚ κατά την καλοκαιρινή σεζόν, αναφορικά με τα μέτρα αλλά και με τα συστήματα παρακολούθησης και καταγραφής που θα χρησιμοποιήσουν.

Ωστόσο νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την επιχείρηση της ισπανικής Τροχαίας, πληροφορίες σχετικές με τα ραντάρ που θα έχουν στη διάθεσή τους για την βεβαίωση των παραβάσεων.

Το 2021 ο αριθμός των ραντάρ αυξήθηκε κατά 4% στην Ισπανία, ενώ φέτος το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω κατά 10%, σύμφωνα και με σχετική μελέτη. Στην κατοχή τους οι Ισπανοί αναμένεται να έχουν και 70 νέα κινητά ραντάρ τελευταίας τεχνολογίας με αυξημένες δυνατότητες παρακολούθησης.

Συγκεκριμένα τα νέου τύπου κινητά ραντάρ θα είναι σε θέση να είναι μικρά σε μέγεθος και ελαφριά με το μήκος τους να μην ξεπερνά τα 50 εκατοστά και το βάρος τους να βρίσκεται στα τρία κιλά. Ο χρόνος λειτουργίας τους θα φτάνει στις πέντε ώρες και αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι η δυνατότητα που έχουν να εντοπίζουν και να καταγράφουν την ταχύτητα οχημάτων που κινούνται τουλάχιστον σε δύο λωρίδες ταυτόχρονα.

radar ταχύτητας 

Τα εν λόγω ραντάρ μπορούν να καταγράφουν ταχύτητες από 10 έως και 250 χλμ./ώρα, σε αποστάσεις από 15 έως και 40 μέτρα, ενώ δίνουν και τη δυνατότητα εγκατάστασης σε αυτοκίνητο, κάτι που τα κάνει κυριολεκτικά αόρατα στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, αφού έτσι δεν αναγράφονται ως ειδοποίηση στο σύστημα πλοήγησης των σύγχρονων αυτοκινήτων. Σύμφωνα και με τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή τα ραντάρ θα τοποθετηθούν τόσο σε συμβατικά περιπολικά της ισπανικής Τροχαίας όσο και σε αυτοκίνητα που δεν θα φέρουν κανένα διακριτικό και δεν θα ξεχωρίζουν έτσι από τα υπόλοιπα.

Για την απόκτηση των 70 νέου τύπου ραντάρ η ισπανική αστυνομία αναμένεται να ξοδέψει περί το 1,3 εκατ. ευρώ.

carandmotor.gr

Home