Ευτυχώς που υπάρχουν και διαδικτυακές δράσεις για μαθητές!

Ευτυχώς που υπάρχουν και διαδικτυακές δράσεις για μαθητές!

Bebras: Διαγωνισμός Πληροφορικής για παιδιά 9-15 χρονών

O Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) προκηρύσσει τον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής & Υπολογιστικής Σκέψης BEBRAS 20-21 που θα γίνει διαδικτυακά το Δεκέμβριο.

Μετά από 10 χρόνια επιτυχούς διοργάνωσης για μαθητές γυμνασίου, φέτος για πρώτη φορά ο διαγωνισμός απευθύνεται και για μαθητές Δημοτικού! 

Ο διαγωνισμός Bebras πραγματοποιείται στη βάση του αντίστοιχου παγκόσμιου διαγωνισμού με στόχο την ανάπτυξη υπολογιστικής, αναλυτικής, κριτικής & αλγοριθμικής σκέψης των μαθητών. 

Ειδικά φέτος που ακυρώθηκαν πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, το Bebras αποτελεί μια covid-free δράση για ανάπτυξη δεξιοτήτων στην επίλυση προβλημάτων από νεαρή ηλικία. H  υπολογιστική σκέψη περιλαμβάνει τις ικανότητες που εφαρμόζουν οι επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, για να λύσουν προβλήματα αξιοποιώντας τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τα όρια τους και να χειριστούν προβλήματα που δεν διδάσκονται στην τάξη, με διαφορετικό, ενδιαφέρον, και παιχνιδιάρικο τρόπο. 

O διαγωνισμός Bebras 20-21 διοργανώνεται από το CCS σε συνεργασία με το ΣΥΚΑΠ, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στρατηγικό συνεργάτη τη Cyta, Tech Partner την εταιρία XM και χορηγούς την Oracle Academy και το ECDL. 

H συμμετοχή είναι δωρεάν και ο πρώτος γύρος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 11-23 Δεκεμβρίου. Ο διαγωνισμός θα είναι ανοικτός για το δεκαήμερο και οι μαθητές θα μπορούν να τον εκτελέσουν είτε από το σχολείο είτε από το σπίτι τους. 

Πληροφορίες και εγγραφές μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών μέχρι 9 Δεκεμβρίου στο www.bebras.org.cy 

Home