Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Facebook: Απολύθηκαν 11.000 εργαζόμενοι από τη Meta

Offsite Team -
10.11.2022 - 08:37

Facebook: Απολύθηκαν 11.000 εργαζόμενοι από τη Meta

Η Meta διώχνει το 13% του εργατικού δυναμικού της

Στο άκουσμα και μόνο ότι μέσα σε μια μέρα η Meta, η μητρική εταιρία του Facebook, του Instagram και του Whatsapp, αποφάσισε να απολύσει 11.000 εργαζόμενους, το σοκ είναι δεδομένο. Ειδικά μετά τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες στο twitter με τον Έλον Μασκ.

Στη Meta, βέβαια, το θέμα δεν είναι ένα καινούργιο αφεντικό, όπως ο Έλον Μασκ στο twitter αλλά η αποτυχία του νέου εγχειρήματος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ να πείσει τους διαφημιστές. Ο ιδρυτής του Facebook ζήτησε συγγνώμη για τα λάθη που έγιναν και οδήγησαν στις 11.000 απολύσεις αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι παρηγοριά για όσους έχασαν τη δουλειά τους.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες μαζικές απολύσεις στις ΗΠΑ τον τελευταίο χρόνο. Οι (περισσότερες από) 11.000 απολύσεις σημαίνουν ότι η Meta διώχνει το 13% του εργατικού δυναμικού της!

Και δεν είναι μόνο ότι η μητρική του Facebook κάνει μαζικές απολύσεις, αλλά ότι “παγώνει” και τις προσλήψεις!

Οι απολύσεις που έγιναν στη Meta είναι 3 φορές περισσότερες από εκείνες στο twitter. Η απόφαση για τις απολύσεις ανακοινώθηκε με επιστολή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο site της Meta και στη συνέχεια οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν, θα ενημερωθούν κατ’ ιδίαν. 

«Θέλω να μοιραστώ μερικά από τις πιο δύσκολες αλλαγές που κάναμε στην ιστορία της Meta. Αποφάσισα να μειώσω τα μέλη της ομάδας μας κατά 13% και να απολύσω περισσότερους από 11.000 ταλαντούχους εργαζόμενους», ξεκινά την επιστολή του ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. 

Ο ιδρυτής του Facebook ανέλαβε την ευθύνη για τις μαζικές απολύσεις και το πως έφτασε η εταιρία σε αυτές. «Ξέρω πως είναι δύσκολο για όλους και λυπάμαι ιδιαίτερα για όσους επηρεάζονται», ανέφερε. 

Πηγή: newsit.gr

Home