Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

To Facebook ξεκινά την συγχώνευση chat Instagram και Messenger

Offsite Team -
19.08.2020

To Facebook ξεκινά την συγχώνευση chat Instagram και Messenger

Thumbnail
To Facebook μπορεί να είναι σε θέση να ανταγωνίζεται πιο άμεσα το iMessage της Apple.

Το Facebook φαίνεται ότι ξεκινά την ενσωμάτωση των συστημάτων συνομιλίας για το Instagram και το Messenger.  

Την Παρασκευή το απόγευμα, τόσο σε συσκευές iOS όσο και σε Android εμφανίστηκε μια οθόνη ενημέρωσης  στην εφαρμογή για κινητά του Instagram με το μήνυμα «Υπάρχει ένας νέος τρόπος για να στείλετε μήνυμα στο Instagram».  

Υπήρχε δε, και μία λίστα χαρακτηριστικών όπως «Νέα πολύχρωμη εμφάνιση για τις συνομιλίες σας», περισσότερα emoji,και «συνομιλία με φίλους που χρησιμοποιούν το Facebook».  

Μόλις κάποιος ενεργοποιήσει αυτή την ενημέρωση, το κανονικό εικονίδιο για απευθείας μήνυμα στην επάνω δεξιά γωνία του Instagram αντικαθίσταται από το λογότυπο του Facebook Messenger.  

Οι συζητήσεις στο Instagram γίνονται πιο πολύχρωμες από πριν, με τα μηνύματα του αποστολέα να αλλάζουν μεταξύ μπλε και μοβ καθώς κάνει ο χρήστης scroll down.  

Ωστόσο, τουλάχιστον προς το παρόν, εξακολουθεί να μην είναι δυνατή η αποστολή μηνυμάτων στους χρήστες του Facebook από το Instagram.

Ωστόσο, το Facebook έχει καταστήσει σαφή τα σχέδιά του για ενοποίηση των πλατφορμών ανταλλαγής μηνυμάτων από τις δημοφιλείς εφαρμογές του, ώστε να επιτρέπεται η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των Messenger, Instagram και WhatsApp.  

Το Facebook σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το TheVerge, αναπροσαρμόζει την υποκείμενη υποδομή, ώστε οι χρήστες που βρίσκονται σε μία μόνο από τις εφαρμογές του να μπορούν να συνδεθούν με άλλους χρησιμοποιώντας διαφορετικές εφαρμογές του Facebook.  

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ είπε επίσης ότι θέλει το σύστημα να είναι κρυπτογραφημένο. Ενσωματώνοντας τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του, το Facebook μπορεί να είναι σε θέση να ανταγωνίζεται πιο άμεσα το iMessage της Apple.  

Το Facebook απέκτησε το Instagram έναντι 1 δισ. δολαρίων το 2012 και αγόρασε το WhatsApp το 2014 για 19 δισ. δολάρια.

lifo.gr

Home