Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε δίπλα στο κινητό τηλέφωνο

Offsite Team -
03.08.2020 - 19:26

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε δίπλα στο κινητό τηλέφωνο

Thumbnail
Προβλήματα αϋπνίας

Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός, αλλά μπορεί να διασαλευθεί σε μεγάλο βαθμό εάν κάποιος κοιμάται δίπλα σ' ένα ενεργοποιημένο κινητό τηλέφωνο, γι' αυτό και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Η ποιότητα του ύπνου σας μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά εάν κοιμάστε δίπλα σε ένα ενεργοποιημένο κινητό τηλέφωνο, όπως επισημαίνει το Εθνικό Ινστιτούτο Ύπνου της Γαλλίας (INSV). 

Σε σχετική ανακοίνωσή του υπογραμμίζεται το εξής:

«Όταν κοιμάστε δίπλα στο τηλέφωνό σας, ο εγκέφαλός σας είναι πάντα ξύπνιος ακόμα και τη νύχτα, επειδή η σύνδεση με το διαδίκτυο είναι μόνιμη, η οποία μπορεί να προκαλέσει ύπνο κακής ποιότητας και νυχτερινές αφυπνίσεις».

Έτσι, συνιστάται συνεπώς να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας πριν πάτε για ύπνο ή να επιλέξετε τη «Λειτουργία πτήσης».

Προβλήματα αϋπνίας

Το INSV αναφέρει, επίσης, ότι η έκθεση σε οθόνες πριν πάτε για ύπνο, μπορεί να τον αποτρέψει. Πράγματι, το μπλε φως που εκπέμπεται, διεγείρει τους υποδοχείς στον αμφιβληστροειδή και διαταράσσει το βιολογικό ρολόι, το οποίο «καθυστερεί να κοιμηθεί».

Ακόμα, το ινστιτούτο προειδοποιεί και για τη λεγόμενη «γνωστική διέγερση», που συνδέεται με την ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή με τα e-mail πριν από τον ύπνο.

Ως εκ τούτου, προκειμένου να περιοριστούν αυτά τα προβλήματα, το INSV επιμένει στη σημασία μιας «ψηφιακής απαγόρευσης κυκλοφορίας», που θα εφαρμόζεται μια-δύο ώρες πριν από τον ύπνο.

Άλλωστε, η Ζοέλ Αντριέν, νευροβιολόγος και επικεφαλής του προαναφερθέντος ινστιτούτου, υποστηρίζει σε σχετικό δελτίο Τύπου:

«Πρέπει, επίσης, να ελαχιστοποιήσετε το [...] το άγχος που προκαλείται από τη σύνδεση με τον κυβερνοχώρο το βράδυ πριν πάτε για ύπνο: τερματίστε τις ανταλλαγές με τον έξω κόσμο και προετοιμάστε καλά τον χώρο που θα κοιμηθείτε. Εν ολίγοις, ρυθμίστε "ψηφιακή απαγόρευση κυκλοφορίας" προς όφελος χαλαρωτικών δραστηριοτήτων, όπως είναι η ανάγνωση ή η μουσική».

sputniknews.gr

Το Instagram δοκιμάζει νέα εργαλεία για την επαλήθευση ηλικίας

Offsite Team -
28.06.2022 - 19:34

Το Instagram δοκιμάζει νέα εργαλεία για την επαλήθευση ηλικίας

Instagram: Θα «τσεκάρει» την ηλικία των χρηστών με βίντεο selfie
Οι δύο επιλογές

Νέες επιλογές για να επαληθεύσει την ηλικία των χρηστών του στο κοινωνικό δίκτυο δοκιμάζει το Instagram, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Το ρομπότ του Έλον Μασκ θα κάνει σύντομα τα ψώνια σας

Όπως μεταδίδει το Reuters δοκιμάζει δύο νέους τρόπους για την επαλήθευση της ηλικίας των χρηστών. Το Instagram ανέφερε ότι έχει συνεργαστεί με τη Yoti, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ηλεκτρονική επαλήθευση ηλικίας για να διασφαλίσει το απόρρητο των χρηστών.

Instagram: Οι δύο τρόποι

Οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν selfie βίντεο για να επαληθεύσουν την ηλικία τους, με την τεχνολογία της Yoti να την υπολογίζει βάσει των χαρακτηριστικών του προσώπου. Τόσο η Meta όσο και η Yoti θα διαγράψουν το δεδομένο μόλις επαληθευτεί η ηλικία, ανέφερε το Instagram.

Μια άλλη επιλογή είναι το σύστημα «social vouching», όπου οι χρήστες θα πρέπει να βάλουν δύο φίλους άνω των 18 ετών για να επιβεβαιώσουν την ηλικία τους μέσω μιας φόρμας. Θα πρέπει επίσης να μεταφορτώσουν ταυτότητες ή άδειες οδήγησης για επιβεβαίωση. 

Διαβάστε επίσης: ​​​​​​​Twitter: Σε δοκιμή η κοινοποίηση κειμένων έως 2.500 λέξεων

Το Instagram διευκρινίζει ότι τα δελτία ταυτότητας θα αποθηκευτούν μόνο στη δική του βάση δεδομένων και θα διαγραφούν μετά από 30 ημέρες.

Όπως τονίζει το Instagram, οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την ταυτότητάς τους, καθώς το AI μπορεί να επαληθεύσει μόνο τις ηλικίες και δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον χρήστη.

lifo.gr

 

Home