Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η νέα λειτουργία του WhatsApp μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σου

Offsite Team -
13.12.2020 - 11:20

Η νέα λειτουργία του WhatsApp μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σου

Thumbnail
Επιτέλους θα βρεις την ησυχία που τόσο αναζητούσες από τα ομαδικά μηνύματα

Προς το καλύτερο φαίνεται πως ετοιμάζεται να αλλάξει το WhatsApp. Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε τη συγκεκριμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων καθημερινά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συμμετέχουμε και σε ομαδικά chats.

Είτε αφορούν τη δουλειά, είτε την παρέα, αυτά τα groups είναι χρήσιμα. Μας γλιτώνουν χρόνο, καθώς μπορούμε να πούμε κάτι ταυτόχρονα σε αρκετά άτομα. Τι γίνεται, όμως, όταν μια συζήτηση συνεχίζεται και συνεχίζεται κι εσύ απλά δεν έχεις να προσθέσεις κάτι και θέλεις απλά να συγκεντρωθείς σε κάτι άλλο;

Δεν είναι ενοχλητικό να σου εμφανίζονται συνεχώς νέα μηνύματα στο πάνω μέρος της οθόνης του κινητού σου και να εμποδίζουν την ομαλή ολοκλήρωση κάποιου άλλου task που τρέχεις; Μάλλον το κατάλαβαν εκεί στο WhatsApp, λοιπόν, και φέρνουν μια λειτουργία που αναμένεται να αλλάξει τις ζωές μας προς το καλύτερο.

Μεταξύ των αλλαγών που έρχονται στην εφαρμογή το προσοχές διάστημα, υπάρχει μια λειτουργία που ονομάζεται ”Read Later”. Αυτό το «διαβάστε αργότερα» που βρίσκεται ήδη στην Beta εκδοχή της εφαρμογής θα μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε το group να σωπάσει για όσο θέλουμε και όταν έχουμε χρόνο, να μπορέσουμε να διαβάσουμε με ησυχία όλη τη συζήτηση, χωρίς άγχος.

Κάπως έτσι, κάθε φορά που θα φτάνει ένα νέο μήνυμα στο γκρουπ, το οποίο έχουμε επισημάνει με τη λειτουργία ”read later”, δεν θα φέρνει νέες ειδοποιήσεις στο κινητό μας και θα συνεχίζουμε ό,τι κάναμε χωρίς κανέναν αντιπερισπασμό.

Πηγή: news247.gr

Το Instagram δοκιμάζει νέα εργαλεία για την επαλήθευση ηλικίας

Offsite Team -
28.06.2022 - 19:34

Το Instagram δοκιμάζει νέα εργαλεία για την επαλήθευση ηλικίας

Instagram: Θα «τσεκάρει» την ηλικία των χρηστών με βίντεο selfie
Οι δύο επιλογές

Νέες επιλογές για να επαληθεύσει την ηλικία των χρηστών του στο κοινωνικό δίκτυο δοκιμάζει το Instagram, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Το ρομπότ του Έλον Μασκ θα κάνει σύντομα τα ψώνια σας

Όπως μεταδίδει το Reuters δοκιμάζει δύο νέους τρόπους για την επαλήθευση της ηλικίας των χρηστών. Το Instagram ανέφερε ότι έχει συνεργαστεί με τη Yoti, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην ηλεκτρονική επαλήθευση ηλικίας για να διασφαλίσει το απόρρητο των χρηστών.

Instagram: Οι δύο τρόποι

Οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν selfie βίντεο για να επαληθεύσουν την ηλικία τους, με την τεχνολογία της Yoti να την υπολογίζει βάσει των χαρακτηριστικών του προσώπου. Τόσο η Meta όσο και η Yoti θα διαγράψουν το δεδομένο μόλις επαληθευτεί η ηλικία, ανέφερε το Instagram.

Μια άλλη επιλογή είναι το σύστημα «social vouching», όπου οι χρήστες θα πρέπει να βάλουν δύο φίλους άνω των 18 ετών για να επιβεβαιώσουν την ηλικία τους μέσω μιας φόρμας. Θα πρέπει επίσης να μεταφορτώσουν ταυτότητες ή άδειες οδήγησης για επιβεβαίωση. 

Διαβάστε επίσης: ​​​​​​​Twitter: Σε δοκιμή η κοινοποίηση κειμένων έως 2.500 λέξεων

Το Instagram διευκρινίζει ότι τα δελτία ταυτότητας θα αποθηκευτούν μόνο στη δική του βάση δεδομένων και θα διαγραφούν μετά από 30 ημέρες.

Όπως τονίζει το Instagram, οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την ταυτότητάς τους, καθώς το AI μπορεί να επαληθεύσει μόνο τις ηλικίες και δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον χρήστη.

lifo.gr

 

Home