Ηλεκτρική Harley-Davidson LiveWire: Στην EICMA η έκδοση παραγωγής

Η LiveWire είναι η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στην ιστορία της αμερικάνικης εταιρίας που ετοιμάζεται από το 2014

Επεσε και το… τελευταίο κάστρο στο βωμό της ηλεκτροκίνησης. Στη διεθνή έκθεση μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο η Harley-Davidson αποκάλυψε την LiveWire, την πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα των Αμερικανών, που έκανε το ντεμπούτο της επί ευρωπαϊκού εδάφους, ως έκδοση παραγωγής με την εταιρία.

Η LiveWire είναι η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στην ιστορία της αμερικάνικης εταιρίας που ετοιμάζεται από το 2014 για νέα γενιά αναβατών και αφήνει πίσω της τους παραδοσιακούς μεγάλους δικύλινδρους κινητήρες της Harley-Davidson.

Στην ιταλική έκθεση ο αντιπρόεδρος του τμήματος προϊοντικού προγραμματισμού των Αμερικανών Marc McAllister αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για την ηλεκτρική τους μοτοσυκλέτα που θα μπει στην παραγωγή το 2019. Η LiveWire είναι μόνο η πρώτη από μια σειρά ηλεκτρικών μοτοσυκλετών που θα παρουσιάσει η Harley-Davidson μέχρι το 2022.

1

Οι νέες λεπτομέρειες κάνουν λόγο για πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις από την Showa, φρένα της Brembo με δίσκους 300 χλστ. και ακτινικές δαγκάνες και την ύπαρξη traction control και ABS στον στάνταρ εξοπλισμό.

1

Όσον αφορά στον κινητήρα η εταιρία, που γιορτάζει 115 χρόνια ιστορίας, δεν έδωσε στοιχεία για την μπαταρία και την απόδοσή του, κάτι που θα γίνει τον Ιανουάριο του νέου έτους, όταν θα ξεκινήσουν και οι προπαραγγελίες του μοντέλου. Αποκάλυψε όμως ότι ο αναβάτης θα έχει στη διάθεσή του επτά διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, με τρία από αυτά να ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό.

1

Παράλληλα ο ηλεκτροκινητήρας φέρει και σύστημα ανάκτησης ενέργειας για τις μπαταρίες του, αλλά και on board φορτιστή με την πρίζα να βρίσκεται στο καπάκι του “ρεζερβουάρ”.

1

Επίσης η οθόνη πληροφοριών είναι TFT και το σύστημα της αμερικάνικης εταιρίας επιτρέπει τη σύνδεση με smartphone για την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που προσφέρει όπως είναι το GPS και ο έλεγχος των κλήσεων και της παραγόμενης μουσικής.

14