Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μασκ: Υπεραμύνεται των μαζικών απολύσεων εργαζομένων στο Twitter

Offsite Team -
05.11.2022 - 23:00

Μασκ: Υπεραμύνεται των μαζικών απολύσεων εργαζομένων στο Twitter

«Δυστυχώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή όταν η εταιρεία χάνει κάθε μέρα τέσσερα εκατ. δολάρια»

Υπεραμύνεται των χιλιάδων απολύσεων εργαζομένων στο Twitter ο δισεκατομμυριούχος νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, Ίλον Μασκ.

Ο Μασκ έχει ήδη απολύσει αρκετούς υψηλόβαθμους του Twitter από την πρώτη στιγμή της εξαγοράς. Μεταξύ αυτών ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος Παράγκ Αγκραουάλ, ο επικεφαλής του οικονομικού τμήματος Νέντ Σίγκαλ και η Βιτζάια Γκάντε, επικεφαλής του νομικού τμήματος και επικεφαλής πολιτικής του κολοσσού δικτύωσης.

>>> Διαβάστε επίσης: Twitter: Ο Έλον Μασκ «ελευθέρωσε το πουλί» ή το ρίχνει σε παγίδα; <<<

«Όσον αφορά τη μείωση εργατικού δυναμικού στο Twitter, δυστυχώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή όταν η εταιρεία χάνει κάθε μέρα τέσσερα εκατ. δολάρια. Όσοι απολύθηκαν, έλαβαν αποζημίωση τριών μηνών» έγραψε το βράδυ της Παρασκευής στο Twitter.

Ο ιδιοκτήτης των Tesla και SpaceX και πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη απέδωσε χθες, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, την πτώση εσόδων στη δραματική μείωση διαφημίσεων λόγω «πιέσεων ακτιβιστών».

Ο επικεφαλής ασφάλειας του Twitter, Γιόελ Ροθ, μεταξύ άλλων σχολίασε: «Ενώ είπαμε χθες αντίο σε απίστευτα ταλαντούχους φίλους και συναδέλφους, οι βασικές δυνάμεις μας ελέγχου παραμένουν στη θέση τους. Η χθεσινή μείωση ανθρώπινου δυναμικού έπληξε περίπου το 15% του τμήματός μας (σε αντίθεση με τις περικοπές στο 50% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού), με το προσωπικό πρώτης γραμμής να υφίσταται τις μικρότερες συνέπειες».

Ο Μασκ σχολίασε το tweet του συνεργάτη του λέγοντας «ξανά, για να είμαι απολύτως ξεκάθαρος, η ισχυρή δέσμευση του Twitter στον έλεγχο περιεχομένου παραμένει αμετάβλητη. Για την ακρίβεια, είδαμε τα μηνύματα μίσους αυτήν την εβδομάδα σε μείωση, κάτω από το προηγούμενο κανονικό μας, σε αντίθεση με ό,τι ενδεχομένως διαβάσετε στον Τύπο».

To mail που έλαβαν όσοι απολύθηκαν από το Twitter:

«Γεια σας,

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, το Twitter πραγματοποιεί μείωση του εργατικού δυναμικού με σκοπό να φτιαχτεί μια εταιρεία πιο υγιής.

Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι ποτέ εύκολες και με λύπη γράφουμε για να σας ενημερώσουμε ότι ο ρόλος σας στο Twitter έχει επηρεαστεί.

Σήμερα είναι η τελευταία σας εργάσιμη ημέρα στην εταιρεία, ωστόσο, θα παραμείνετε απασχολούμενοι στο Twitter και θα λαμβάνετε αποζημίωση και παροχές μέχρι την ημερομηνία αποχώρησής σας στις 2 Φεβρουαρίου 2023.

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, θα βρίσκεστε σε περίοδο άδειας και η πρόσβασή σας στα συστήματα του Twitter θα απενεργοποιηθεί.

Παρόλο που δεν αναμένεται να εργαστείτε κατά τη διάρκεια της περιόδου αδείας, εξακολουθείτε να υποχρεούστε να συμμορφώνεστε με όλες τις πολιτικές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του εγχειριδίου για τους εργαζόμενους και του κώδικα συμπεριφοράς.

Εντός μίας εβδομάδας, θα λάβετε λεπτομέρειες σχετικά με την προσφορά αποζημίωσης και τους οικονομικούς πόρους που επεκτείνονται πέραν της περιόδου αδείας.

Εκείνη τη στιγμή θα λάβετε επίσης μια συμφωνία αποχώρησης και αποδέσμευσης από αξιώσεις και άλλα στοιχεία για την αποχώρηση από την εργασία».

Το mail που έλαβαν όσοι παραμένουν στην εταιρεία:

«Γεια σας,

Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης και για την αφοσίωσή σας στο σημαντικό έργο που επιτελείτε στο Twitter. Σας στέλνουμε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να επιβεβαιώσουμε ότι η απασχόλησή σας δεν επηρεάζεται από τη σημερινή μείωση του εργατικού δυναμικού.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, ο Ελον Μασκ πέρασε χρόνο με διάφορους υπαλλήλους, πελάτες, συνεργάτες, φορείς χάραξης πολιτικής και χρήστες του Twitter. Ανυπομονεί να επικοινωνήσει σύντομα με όλους για το όραμά του για την εταιρεία. Γνωρίζουμε ότι πιθανότατα έχετε πολλές ερωτήσεις και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες να μοιραστούμε την επόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, σημειώστε ότι μέχρι τη Δευτέρα, το Birdhouse είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας, τα κτίρια των γραφείων μας είναι προσωρινά κλειστά και η πρόσβαση με κάρτες έχει ανασταλεί προσωρινά. Τα γραφεία θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου.

Σας ευχαριστούμε που συνεχίζετε να επιδεικνύετε σεβασμό στους συναδέλφους που επηρεάζονται καθώς γίνονται αυτές τις αλλαγές. Ως υπενθύμιση, αναμένουμε να συνεχίσετε να συμμορφώνεστε με τον κώδικα της εταιρείας, αποφεύγοντας να συζητάτε εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον Τύπο ή αλλού.

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σας για το συναρπαστικό μέλλον του Twitter».

Πηγή: Cnn.gr

Home