Το Netflix ετοιμάζει υπηρεσία gaming

Το Netflix ετοιμάζει υπηρεσία gaming

Το Netflix θα ξεκινήσει το «χτίσιμο» της ομάδας που θα ασχολείται με τα βιντεοπαιχνίδια

Το Netflix το γνωρίσαμε σαν μία πλατφόρμα streaming περιεχομένου, δηλαδή τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών. Αυτό αναμένεται να αλλάξει μέχρι την επόμενη χρονιά αφού η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει στο περιεχόμενό της και τα βιντεοπαιχνίδια.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το Bloomberg, η εταιρεία προσέλαβε τον Mike Verdu, πρώην στέλεχος των Oculus και EA (Electronic Arts). Πιο συγκεκριμένα, ο Verdu υπήρξε αντιπρόεδρος και υπεύθυνος βιντεοπαιχνιδιών και περιεχομένου εικονικής – επαυξημένης πραγματικότητας στην Facebook, όπου εργάστηκε με τους developers των Oculus Rift, Quest και Go. Επιπλέον, το 2017 και το 2018, υπήρξε επικεφαλής της EA Mobile, θέση από την οποία είχε τη γενική επίβλεψη της ανάπτυξης των τίτλων Star Wars: Galaxy of Heroes, SimCity BuildIt, Plants vs. Zombies και Sims Free Play, μεταξύ άλλων.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το Netflix θα ξεκινήσει το «χτίσιμο» της ομάδας που θα ασχολείται με τα βιντεοπαιχνίδια εντός των επόμενων μηνών, με απώτερο στόχο οι πρώτοι τίτλοι να είναι διαθέσιμοι μέσω της πλατφόρμας εντός της επόμενης χρονιάς.

Πάντως, η εταιρεία δεν είναι ακριβώς άπειρη στον συγκεκριμένο τομέα καθώς προηγουμένως είχε αναπτύξει βιντεοπαιχνίδια βασισμένα σε δημοφιλείς σειρές της πλατφόρμας. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι τίτλοι αφορούσαν κινητά τηλέφωνα και κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, με το δημοσίευμα να αναφέρει ότι το Netflix θα έχει διαθέσιμα τα βιντεοπαιχνίδια από την ίδια πλατφόρμα που σήμερα διαθέτει ταινίες και σειρές, αλλά σε νέα ιδιαίτερη κατηγορία.

Επιπρόσθετα, η πλατφόρμα φέρεται να μην σχεδιάζει την έξτρα χρέωση για την πρόσβαση στους τίτλους των παιχνιδιών, αν και παραμένει ασαφές εάν το πρόσθετο περιεχόμενο θα οδηγήσει σε μελλοντική αύξηση της συνολικής χρέωσης των συνδρομών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Προφανώς αρκετοί ανταγωνιστές έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια μικραίνοντας τα μερίδια αγοράς που αναλογούν στο Netflix. Ενδεχομένως η προσθήκη των video games να μοιάζει με την απάντηση που έπρεπε να δώσει η εταιρεία στους ανταγωνιστές της.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η πρώτη αναφορά στις συγκεκριμένες κινήσεις του Netflix έγινε ήδη τον περασμένο Μάιο, όταν η ιστοσελίδα The Information σημείωνε ότι η εταιρεία «αναζητά» στέλεχος που θα αναλάβει την επέκταση προς τα βιντεοπαιχνίδια.

in.gr

Home