Netflix: Ρίχνει ταχύτητες –«Παγώνει» παραγωγές, περιορίζει το HD

Netflix: Ρίχνει ταχύτητες –«Παγώνει» παραγωγές, περιορίζει το HD

Oι ταινίες του Netflix έχoυν γίνει πόλος έλξης

Η καραντίνα στην οποία έχει τεθεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού παγκοσμίως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έχει στρέψει τους ανθρώπους στο διαδίκτυο τόσο για εργασία όσο και ψυχαγωγία.

Οπως ήταν αναμενόμενο οι σειρές και οι ταινίες του Netflix έχoυν γίνει πόλος έλξης, κάτι όμως που δημιουργεί προβλήματα.

O Chief Content Officer του Netflix, Ted Sarandos, επιβεβαίωσε πως πολλοί streamάρουν ταινίες και σειρές. Σε συνέντευξή του στο CNN, μίλησε για το πως ο κορονοϊός επηρέασε τον τιτάνα του streaming. Παρόλο που τα streams και οι συνδρομές έχουν αυξηθεί, οι παραγωγές έχουν διακοπεί. «Κάθε μια από τις παραγωγές μας παγκοσμίως έχει διακοπεί», δήλωσε ο Sarandos. «Πιστεύω ότι αυτό δεν ξαναέχει συμβεί στην ιστορία». Αυτό περιλαμβάνει και μερικά από τα «μεγάλα όπλα» του Netflix, όπως το The Witcher και το Stranger Things.

Εχουν ήδη γυριστεί

Οσοι παρακολουθούν από το σπίτι δεν θα έπρεπε να ανησυχούν για την απουσία περιεχομένου. Το επιχειρηματικό μοντέλο του Netflix συνεπάγεται ότι οι περισσότερες σειρές και ταινίες έχουν γυριστεί από καιρό και δεν θα κυκλοφορήσουν όλες μαζεμένες.

Για μερικές παραγωγές όμως η δουλειά ίσως συνεχιστεί, όπως για τη νέα σεζόν του Big Mouth. «Είχαμε 40 ηθοποιούς και σεναριογράφους μαζί με executives του Netflix να διαβάζουν το καινούργιο επεισόδιο μέσω διαδικτύου. Οι άνθρωποι προσαρμόζονται εύκολα, κάτι που θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε γρηγορότερα», δήλωσε ο Sarandos.

«Είμαστε υπερήφανοι για τον ρόλο που διαδραματίζουμε. Το οποίο είναι να κάνει την παραμονή στο σπίτι πιο εύκολη για αρκετό κόσμο, ίσως και πιο ευχάριστη και δίνει στις οικογένειες την ευκαιρία να δουν κάτι μαζί, ώστε να μη νιώθουν τόσο μόνοι», πρόσθεσε.

Επίσης, το Netflix ανακοίνωσε πως μειώνει τον ρυθμό μεταβίβασης δεδομένων κατά 25% στην Ευρώπη, προκειμένου να διασφαλίσει την καλή λειτουργία του διαδικτύου, κατά τη διάρκεια της κρίσης. Ενας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι και οι πλατφόρμες streaming, όπως το Netflix, που παρέχουν στους συνδρομητές τους High Definition επιλογές.

Στα όρια οι υποδομές

Σε αυτό συνετέλεσε και ένα tweet του Τιερί Μπρετόν, του Ευρωπαίου επιτρόπου για την εσωτερική αγορά της Ε.Ε., στο οποίο ο Μπρετόν ανακοίνωνε πως επικοινώνησε με τον Ριντ Χάστινγκς, CEO του Netflix, ζητώντας του να προχωρήσει σε αυτή την αλλαγή στις υπηρεσίες των συνδρομητών στην Ευρώπη. «Η τηλεργασία και το streaming βοηθούν πολύ, όμως οι υποδομές ίσως βρίσκονται στα όριά τους. Για να διασφαλίσουμε την πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους, ας “γυρίσουμε σε κανονική” (σ.σ. ποιότητα εικόνας) όταν το HD δεν είναι απαραίτητο».

Οι πρεμιέρες πάντως συνεχίζονται. Την Τετάρτη 1 Απριλίου έρχεται η 4η σεζόν της σειράς «Εδεσε το Γλυκό!» στις κουζίνες του οποίου όλοι μπορούν να κερδίσουν. Στις 3 Απριλίου έρχεται το «La casa de papel: Part 4». Καθώς το σχέδιο του Καθηγητή αρχίζει να καταρρέει, παίζονται ανθρώπινες ζωές κι οι ληστές πρέπει να απωθήσουν τους εχθρούς εντός κι εκτός της Τράπεζας της Ισπανίας.

Λίγες ημέρες στις 10 θα προβληθεί το «Brews Brothers». Πρόκειται για δύο αδέλφια που γνωρίζουν τα πάντα για τη ζύμωση της μπίρας αλλά έχουν απομακρυνθεί. Στις 15/4 θα δούμε το «Outer Banks» για μια δεμένη παρέα εφήβων που ανακαλύπτει ένα καλά θαμμένο μυστικό, προκαλώντας μια σειρά παράνομων περιστατικών.

Το «Πάρ’ το Αλλιώς: Σεζόν 2» αναμένεται στις 24/04. Στη δεύτερη σεζόν, παρόλο που εξακολουθεί να θρηνεί για τη γυναίκα του, ο Τόνι προσπαθεί να γίνει καλύτερος φίλος για τους γύρω του.

Μια σειρά από παράξενα ζώα και η Μητέρα Φύση πρωταγωνιστούν στην αστεία επιστημονική σειρά «Παράδοξος πλανήτης» στις 22/4 που ρίχνει μια ματιά στις ζωές των πιο απίθανων πλασμάτων.

Eleftherostypos.gr

Home