Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Reflect Festival:Ηταν ξανά το πιο εντυπωσιακό τεχνολογικό γεγονός

Offsite Team -
01.11.2022 - 10:53

Reflect Festival:Ηταν ξανά το πιο εντυπωσιακό τεχνολογικό γεγονός

Έκλεψε και φέτος τις εντυπώσεις το Reflect Festival στη Λεμεσό - Πάνω από 5000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο

Η φετινή διοργάνωση του Reflect Festival “κατέλαβε” τη Λεμεσό, με περισσότερα από 5000 άτομα να φοράνε τα σήματα "Doers United" και να περπατούν στους δρόμους της παλιάς πόλης. Το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό τεχνολογικό γεγονός της χώρας μας πρωτοπόρησε για άλλη μια φορά, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 120 ομιλητές, προσφέροντας σκηνές παγκόσμιας κλάσης και ένα ποικίλο πρόγραμμα δικτύωσης τεσσάρων ημερών. Πέρα από αυτό, το Reflect αποδείχθηκε σημείο συνάντησης για επιχειρηματίες, νεοφυείς επιχειρήσεις και επενδυτές από ολόκληρη την περιοχή, ενισχύοντας τη θέση του ως διεθνούς φήμης τεχνολογικό γεγονός, με συμμετέχοντες από 30 και περισσότερες χώρες.

F

“Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην αποστολή μας να μετατρέψουμε την Κύπρο σε νησί-τεχνολογίας. Αυτή η διοργάνωση μάς ενθάρρυνε να συνεχίσουμε τα φιλόδοξα σχέδια μας. Με την αυξανόμενη υποστήριξη των συνεργατών και των συμμετεχόντων, είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να σας εκπλήσσουμε κάθε χρόνο”, δήλωσε ο Στυλιανός Λάμπρου, συνιδρυτής του φεστιβάλ.

"Νέες ιδέες, επιχειρηματικές συμφωνίες, επενδύσεις και ανακατατάξεις συμβαίνουν συνεχώς λόγω του Reflect. Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη που μας ωθεί να συνεχίζουμε", πρόσθεσε ο Dusan Duffek, επίσης συνιδρυτής του Reflect.

φ

Ολοκαίνουργιες σκηνές και δυνατότητες δικτύωσης

Οι φετινές σκηνές είχαν διαμορφωθεί σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Η φουτουριστική σκηνή Money & Web 3.0 του Carob Mill, που υποστηρίχθηκε από το payabl, ήταν η επιτομή της τεχνολογίας. Η  πλατεία του Παλιού Λιμανιού φιλοξένησε μια τεράστια πολύχρωμη σκηνή, με χωρικότητα πέραν των 500 ατόμων, κάτι που δεν ξανάγινε στην Κύπρο. Η μικρότερη - και σταθερά γεμάτη - σκηνή  You 2.0, που πολλοί την αποκαλούσαν "κρυμμένο στολίδι", φιλοξένησε θέματα γύρω από την υγεία, την ευημερία, την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

φ

Οι ομιλητές και οι παρευρισκόμενοι τόνισαν την «οικογενειακή» ατμόσφαιρα του φεστιβάλ ως ένα από τα πιο πολύτιμα χαρακτηριστικά του. Αυτό ήταν σκόπιμο, να παραμείνει δηλαδή το Reflect -παρά την ανάπτυξή του- “συμπαγές”, βατό, ζεστό, με ευθύτητα επί σκηνής και θεματικές που προσφέρονταν για ανάπτυξη συζητήσεων και εκτός σκηνής. 

Για πρώτη φορά, οι συναντήσεις ενισχύθηκαν χάρη σε μια έκθεση που περιλάμβανε 65 startups και συνεργάτες, που ετοίμασαν ενημερωτικά περίπτερα και διασκεδαστικές δραστηριότητες. Επιπλέον, η Covve σχεδίασε κάρτες εισόδου, με δυνατότητα σάρωσης με NF,  τα οποία διευκόλυναν τις άμεσες συνδέσεις, είτε κατά τη διάρκεια του προγράμματος είτε κατά τα βραδινά πάρτι.

Οι διοργανωτές είναι ευγνώμων για τις θετικές αντιδράσεις που έλαβαν απ’ όλους. 

"Στο πλαίσιο των καθηκόντων μου ως διευθύνων σύμβουλος, έχω την ευλογία και την κατάρα να παρακολουθώ πολλά συνέδρια κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Το Reflect είναι σίγουρα μια από τις εκδηλώσεις που είχα την ευλογία να παρακολουθήσω", εξηγεί ο Mike Charalambous, CEO της Threedium και ένας εκ των ομιλητών. 

"Ήταν ιδιαίτερα αναζωογονητικό να παρακολουθείς μια εκδήλωση τεχνολογίας, δίπλα στη θάλασσα, με τόσο ισχυρή καινοτομία και φιλόδοξες ιδέες από όλους τους παρευρισκόμενους. Είναι σίγουρα η αρχή ανάπτυξης μεγάλων σχέσεων, συνεργασιών και λανσαρίσματος νέων προϊόντων. Αυτό αλλάζει το παιχνίδι στη παγκόσμια σκηνή συνεδρίων τεχνολογίας!"

φ

Η Marie Therese Fampartner της Silicon Badia -εταιρείας venture capital- συμφωνεί ότι το Reflect ήταν μια πολύτιμη εμπειρία. ''Το Reflect ήταν απίστευτα αναζωογονητικό. Το περιεχόμενο ήταν επίκαιρο και η οργάνωση ήταν άψογη. Μου άρεσε πολύ που έμαθα για το οικοσύστημα στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή σε μια τόσο διασκεδαστική και εμπνευσμένη ατμόσφαιρα. Σίγουρα θα επιστρέψω’’.

φ

 

Το Reflect Festival θα επιστρέψει τον επόμενο χρόνο, συγκεντρώνοντας για άλλη μια φορά λαμπερά μυαλά και φέρνοντας την καινοτομία στην Κύπρο.

Home