Τι καταγγέλουν για το πτυσσόμενο τηλέφωνο της Samsung (Vid)

Τι καταγγέλουν για το πτυσσόμενο τηλέφωνο της Samsung (Vid)

Σπάει «με το καλημέρα», καταγγέλλουν δημοσιογράφοι

Με αδημονία περιμένουν οι λάτρεις της τεχνολογίας το νέο «πτυσσόμενο» κινητό της Samsung, που σε αντίθεση με τα συνήθισμένα τηλέφωνα «διπλώνει» ακριβώς στη μέση της οθόνης. 

Το Galaxy Fold διαθέτει μια οθόνη 7,3 ιντσών και πολλές εντυπωσιακές λειτουργίες, κάτι που θα περίμενε κανείς δεδομένης της αρκετάς «τσουχτερής» τιμής του, που ξεπερνά τα 1750 ευρώ.

Ωστόσο, δημοσιογράφοι που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το αναδιπλούμενο κινητό πριν από τους καταναλωτές φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη νέα τους συσκευή, αν και αυτό μπορεί να οφείλεται σε δικό τους λάθος. 

Ο Mark Gurman από το Bloomberg έγραψε στο Twitter ότι η οθόνη της συσκευής του χάλασε τελείως μετά από μόλις δύο μέρες. 

«Η οθόνη του Galaxy Fold που μου δόθηκε για δοκιμή είναι τελείως χαλασμένη και αχρηστευμένη μετά από δύο μόλις μέρες. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν το πρόβλημα είναι γενικό ή όχι», έγραψε ο δημοσιογράφος σε ανάρτησή του.

Ωστόσο, σε ένα δεύτερο tweet λίγο αργότερα ο Gurman παραδέχτηκε ότι είχε αφαιρέσει μια προστατευτική μεμβράνη που δεν έπρεπε, πιστεύοντας ότι ήταν απλώς μέρος της συσκευασίας.

Όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος, αν και υπάρχει προειδοποίηση για την αφαίρεση της συσκευής, αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τον καταναλωτή, που έτσι κι αλλιώς έχει συνηθίζει να αφαιρεί αυτού του είδους τα προστατευτικά καλύμματα. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι δεν ήταν ο μόνος δημοσιογράφος και influencer που αντιμετώπισε πρόβλημα με την πολυαναμενόμενη συσκευή. 

Ο YouTuber Marques Brownlee, που επίσης αφαίρεσε τη μεμβράνη, είδε την οθόνη του να μαυρίζει απότομα και χρειάστηκε να ζητήσει από την εταιρεία νέα συσκευή για να ολοκληρώσει την κριτική του.

Υπήρξαν όμως και κάποιοι δημοσιογράφοι που αντιμετώπισαν πρόβλημα χωρίς καν να έχουν αφαιρέσει το προστατευτικό κάλυμμα!

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Dieter Bohn, συντάκτη στο τεχνολογικό site, The Verge.

Σε μια δήλωση που έκανε η Samsung στο The Verge, η εταιρεία δεσμεύεται να διερευνήσει τα προβλήματα και να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές θα είναι πλήρως ενημερωμένοι σχετικά με το ποια στοιχεία μπορούν να αφαιρεθούν και ποια όχι από το κινητό.

Home