10 τετ. χιλιόμετρα καμένης γης άφησε πίσω της η φωτιά στη Λεμεσό

10 τετ. χιλιόμετρα καμένης γης άφησε πίσω της η φωτιά στη Λεμεσό

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο - Τελική κατάσβεση εστιών

Δέκα τετραγωνικά χιλιόμετρα από χαρουπόδεντρα, ελαιόδεντρα, καλλιέργειες  και άγρια βλάστηση κατέκαψε η  μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, μεταξύ των χωριών  Αυδήμου – Πραστειό στη Λεμεσό.  Κτηνοτροφικά υποστατικά υπέστησαν επίσης ζημιές.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις επτά απόψε με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προβαίνουν στην τελική κατάσβεση εστιών της πυρκαγιάς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν ισχυρές εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και τέθηκαν σε εφαρμογή τα σχέδια Ίκαρος και Πολύβιος, καθώς χρειάστηκε η εκκένωση τριών κατοικιών στο χωριό Πραστειό. 

Όπως  ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας  Κεττής, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα, με τα πληρώματα τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δύο από Τμήμα Δασών, ένα από Τμήμα Θήρας και δέκα πτητικά μέσα.

Όπως διαπιστώθηκε η φωτιά οφείλεται σε δύο εστίες που σύμφωνα με την αστυνομία, άρχισαν από τον κύριο δρόμο Αυδήμου – Πραστειού και στην πορεία ενώθηκαν μεταξύ τους.  Εκτιμάται ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα, έτσι μέλη της υπηρεσίας άρχισαν έρευνες και ανακρίσεις, για εντοπισμό των δραστών που δεν αποκλείεται να είναι οι ίδιοι με αυτούς που προκάλεσαν χθες την καταστροφική πυρκαγιά στα Κούκλια, Αρχιμανδρίτα και Δορά.

ΚΥΠΕ

Home