11 από τα κρούσματα στο Πουρνάρα - Όλες οι πληροφορίες

11 από τα κρούσματα στο Πουρνάρα - Όλες οι πληροφορίες

Όλες οι πληροφορίες για τα 26 νέα κρούσματα

Ανακοινώθηκαν 26 νέα κρούσματα σήμερα Τετάρτη (19/8), από το Υπουργείο Υγείας με τον συνολικό αριθμό να φθάνει τα 1,385.

Συγκεκριμένα, τα νέα περιστατικά προκύπτουν ως ακολούθως:

 • 11 x μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας στο Πουρνάρα.
 • 7 x ιχνηλάτηση:
 1. Ένα άτομο είναι επαφή της εργαζόμενης στο νηπιαγωγείο της ΠΑΣΥΔΥ που ανακοινώθηκε την Κυριακή.
 2. Τα 3 άτομα είναι από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες μέρες.
 3. Τα άλλα 3 άτομα είναι επαφές άλλων ξεχωριστών κρουσμάτων.

1 x πτήση: Πρόκειται για Τσέχα, που ήρθε στην Κύπρο χθες για τουρισμό. Εντοπίστηκε θετική στον δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε στην πτήση της. Μεταφέρθηκε στο Eden.

1 x Ιατρεία Δημόσιας Υγείας: Είχε συμπτώματα και παραπέμφθηκε στα Ιατρεία. Έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό σε Σλοβενία και Σερβία.

6 x ιδιωτική πρωτοβουλία, εκ των οποίων τα 2 έχουν πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό:

 • Το 1ο άτομο αφορά άτομο κυπριακής καταγωγής που επέστρεψε από την Μύκονο στις 13/8. Στις 17/8 ανέπτυξε συμπτώματα και έκανε το τεστ ιδιωτικά στις 18/8 με θετικό αποτέλεσμα.
 • Το 2ο άτομο αφορά άτομο κυπριακής καταγωγής που επέστρεψε στις 11/8 από την Θεσσαλονίκη. Είχε συμπτώματα και στις 18/8 έκανε το τεστ ιδιωτικά με θετικό αποτέλεσμα.
 • Το 3ο άτομο είναι κυπριακής καταγωγής που είχε συμπτώματα από τις 2/8. Έκανε το τεστ στις 18/8 ιδιωτικά λόγω των συμπτωμάτων.
 • Το 4ο άτομο έχει συμπτώματα από τις 13/8 και έκανε το τεστ ιδιωτικά στις 18/8.
 • Το 5ο άτομο εκδήλωσε συμπτώματα στις 17/8 και έκανε το τεστ ιδιωτικά στις 18/8.
 • Το 6ο άτομο εκδήλωσε συμπτώματα στις 5/8. Στις 12/8 έκανε το τεστ ιδιωτικά διότι εξακολουθούσε να έχει συμπτώματα με αρνητικό αποτέλεσμα και το επανέλαβε στις 18/8 ιδιωτικά και πάλι.

Απευθύνεται έκκληση στους πολίτες, να επικοινωνούν με τον Προσωπικό τους Ιατρό αμέσως μόλις εκδηλώσουν συμπτωματολογία του κορωνοϊού (βήχας, πυρετός, δύσπνοια, αοσμία, δυσγευσία, αγευσία), καθώς η καθυστέρηση μπορεί να έχει διασπορά του ιού σε άλλα άτομα.

Home