Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

12 φοιτητές του ΤΕΠΑΚ φιλοξενούνται σε σπίτια

Offsite Team
- 16.09.2022

12 φοιτητές του ΤΕΠΑΚ φιλοξενούνται σε σπίτια

«Το Σχέδιο Οικογενειακής Φιλοξενίας Φοιτητών/τριών δεν προτάθηκε για να δώσει μια οριστική, μακροχρόνια λύση»

ΓΡΑΦΕΙ Η ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Αν και μέχρι στιγμής 20 περίπου οικογένειες και 20 περίπου φοιτητές/φοιτήτριες ενδιαφέρθηκαν για το Σχέδιο Οικογενειακής Φιλοξενίας Φοιτητών/τριών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), το ενδιαφέρον φαίνεται να αυξάνεται καθώς με το ξεκίνημα της ακαδημαϊκής χρονιάς αρκετοί από τους σπουδαστές δεν έχουν βρει ακόμη λύση για την διαμονή τους στην Λεμεσό.

Από τη μια τα ακριβά ενοίκια και από την άλλη η έλλειψη διαθέσιμων οικιών και διαμερισμάτων, κάνουν αρκετούς φοιτητές να προτιμούν το πήγαινε -έλα από την ενοικίαση κάποιου καταλύματος, σημείωσε στην εκπομπή Offsite On Air, ο Αν. Λειτουργός Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας ΤΕΠΑΚ, Αντώνης Βρασίδας. 

>>>Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Βρασίδα ΕΔΩ<<<

Ειδικότερα, κληθείς να αναφέρει πόσοι φοιτητές συμμετέχουν ήδη στο Σχέδιο, ο κ. Βρασίδα σημείωσε ότι, «αυτή την στιγμή γύρω στους 12 φοιτητές/τριες βρίσκονται σε σπίτια φιλοξενίας και έχουν ξεκινήσει και τις σπουδές τους».

>>>  BRIEF PLATINUM - 2ο Τεύχος - Αφιέρωμα UNIC - Πέραν των 100 τίτλων σπουδών - Τα ποσοστά εργοδότησης των αποφοίτων του / Ρεπορτάζ, βίντεο από όλες τις Μαρίνες της Κύπρου / Επιχειρηματικά νέα / Αναλύσεις / Παραοικονομία ΕΔΩ <<<

Πρόσθεσε ακόμη ότι για αυτούς τους 12, έχει ήδη γίνει η διαδικασία  που προβλέπεται μέσα από το Σχέδιο, δηλαδή η επικοινωνία με τους οικοδεσπότες, μια επιτόπου επίσκεψη στα καταλύματα ότι πληρούνται οι κατάλληλες συνθήκες, μια πρώτη εισήγηση σε φοιτητή / τρια και οικοδεσπότη του σπιτιού.

«Στόχος και για εμάς είναι αυτές τις ημέρες, στην αρχή του εγχειρήματος να είμαστε σε επικοινωνία με τους φοιτητές και τις οικογένειες, ότι νιώθουν καλά και οι δύο πλευρές και ότι το όλο εγχείρημα λειτουργεί σε βάσει όσων έχουν συμφωνηθεί μεταξύ του φοιτητή/τριας και οικογένειας. Μέχρι στιγμής τα μηνύματα είναι θετικά», επεσήμανε.

Επίσης, επεξήγησε στην Offsite On Air ότι το Σχέδιο Οικογενειακής Φιλοξενίας Φοιτητών/τριών προτάθηκε όχι για να δώσει μια οριστική, μακροχρόνια λύση αλλά ως ένα συμπληρωματικό μέτρο για να δοθεί μια διέξοδος, έστω προσωρινή σε φοιτητές / φοιτήτριες, που έψαξαν, ρώτησαν και είτε λόγω οικονομιών ή άλλων δυσκολιών δεν μπόρεσαν να έχουν εναλλακτική λύση.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Βρασίδα στην Offsite On Air:

Home