Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

15 ευρώ το PCR στο Αεροδρόμιο

Offsite Team -
02.12.2021 - 12:06

15 ευρώ το PCR στο Αεροδρόμιο

Αποτέλεσμα εντός λίγων ωρών

Νέα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρίασή του το πρωί της Πέμπτης (2/12).

Το Υπουργικό Συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για αυστηροποίηση των μέτρων στις πύλες εισόδου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Συγκεκριμένα, από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι και την 10η Ιανουαρίου, όλα τα πρόσωπα ηλικίας 12 ετών και άνω κατά την άφιξή τους στην Κυπριακή Δημοκρατία, αεροπορικώς ή διά θαλάσσης, και ανεξαρτήτως της αρχικής χώρας αναχώρησης θα πρέπει αν υποβάλλονται υποχρεωτικά σε PCR test.

Το εν λόγω μέτρο αφορά όλους τους επιβάτες ηλικίας 12 ετών και άνω, ανεξαρτήτως εάν κατέχουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή ανάρρωσης από τη νόσο COVID-19. Το κόστος του διαγνωστικού ελέγχου PCR επιβαρύνει τον ίδιο τον επιβάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διενέργεια ενός PCR test στο αεροδρόμιο κοστίζει 15 ευρώ και τα αποτελέσματα εκδίδονται λίγες ώρες μετά την διενέργεια του τεστ. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, μετά την διενέργεια των τεστ οι πολίτες θα μεταβαίνουν στα σπίτια τους ή στα ξενοδοχεία σε περίπτωση που είναι τουρίστες, και θα τους αποσταλεί το αποτέλεσμα. Μάλιστα, ο κ. Χατζηπαντέλας τόνισε πως θα είναι καλό να μην προβούν οι πολίτες σε οποιεσδήποτε δραστηριότητες προτού έχουν το αποτέλεσμα του τεστ τους. 

Διευκρινίζεται ότι οι επιβάτες που εισέρχονται στη Δημοκρατία από λιμένες για ολιγόωρη επίσκεψη οφείλουν να κατέχουν πιστοποιητικό αρνητικής εξέτασης PCR με ισχύ μέχρι και 72 ώρες. Επιπρόσθετα, κατά την άφιξή τους, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, με έξοδα της Κυπριακή Δημοκρατίας.

Home