162 οδηγοί θετικοί σε νάρκοτεστ μέσα σε δύο μήνες

162 οδηγοί θετικοί σε νάρκοτεστ μέσα σε δύο μήνες

Ανησυχία στην αστυνομία - Τι ανέφερε ο Διευθυντής της τροχαίας Αρχηγείου στην Offsite on Air

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Offsite on air ήταν την Τρίτη 2/3 ο Διευθυντής της τροχαίας Αρχηγείου, Γιαννάκης Γεωργίου. 

Κληθείς να σχολιάσει την σημαντική αύξηση στους οδηγούς που εντοπίζονται να είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιων ο κύριος Γεωργίου ανέφερε ότι αυτό το φαινόμενο είναι πολύ ανησυχητικό και για αυτό αυξήθηκαν και οι έλεγχοι.

Όπως ανέφερε πέρσι έγιναν συνολικά 1200 ελέγχοι με τους 884 να είναι θετικοί ενώ φέτος την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου έγιναν  300 έλεγχοι και 162 άτομα βρέθηκαν να είναι υπό την επήρεια εξαρτησιογόνων ουσιών. 

Σύμφωνα με τον κύριο Γεωργίου μόλις εντοπιστεί ένα άτομο θετικό σχηματίζεται ποινικός φάκελος και οδηγείται στο δικαστήριο αναφέροντας ότι στο διάστημα της ποινικής δίωξης αναστέλλεται η άδεια οδήγησης και με αυτό το τρόπο τους αποτρέπεται να είναι χρήστες του οδικού δικτύου. 

Το περισσότερο ποσοστό των ατόμων που βρίσκονται κάτω από την επήρεια ναρκωτικών είναι ηλικίας 20 - 35 ετών.  Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της τροχαίας υπάρχει ειδική ομάδα στο Αρχηγείο της αστυνομίας που προβαίνει σε στοχευμένους ελέγχους καθώς ξέρει ακριβώς ποιος οδηγός θα πρέπει να υποβληθεί σε έλεγχο.

Οδηγοί με υπερβολική ταχύτητα στην φυλακή

Ο Γιαννάκης Γεωργίου αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις που ένας οδηγός μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και στην φυλακή για υπερβολική ταχύτητα. Όπως ανέφερε τον τελευταίο χρόνο πολλοί οδηγοί εντοπίστηκαν να τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα και οδηγήθηκαν στο δικαστήριο και κατέληξαν είτε στην φυλακή είτε πλήρωσαν  βαρύ πρόστιμο.

Home