Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

20 +10 καταγγελίες στην Αρχή Διαφθοράς - Πότε θα εξεταστούν

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
07.12.2022 - 06:00

20 +10 καταγγελίες στην Αρχή Διαφθοράς - Πότε θα εξεταστούν

Υποβλήθηκαν 5 από θεσμούς και 15 από πολίτες - Μεταξύ αυτών και υποθέσεις πολιτογραφήσεων

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Mετά από πολλές αναβολές και συζητήσεις επί συζητήσεων την περασμένη Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 στην τελευταία συνεδρία της Βουλής για νομοθετική εργασία ψηφίστηκαν οι κανονισμοί για τη λειτουργία της Αρχής Κατά της Διαφθοράς.  Μετά την εξέλιξη αυτή, μπήκε το «νερό στο αυλάκι» για την εύρυθμη λειτουργία της Αρχής ώστε να αρχίσει η εξέταση των καταγγελιών που βρίσκονται ενώπιον του προέδρου Χάρη Πογιατζή και των υπόλοιπων μελών.

Με τη σειρά

Μιλώντας στην Offsite News ο πρόεδρος της Αρχής Κατά της Διαφθοράς Χάρης Πογιατζής ανέφερε ότι στο αρχείο της Αρχής αυτή τη στιγμή βρίσκονται 20 υποθέσεις οι οποίες θα εξεταστούν με σειρά προτεραιότητας. Δηλαδή, πρώτα θα εξεταστεί η καταγγελία που υποβλήθηκε πρώτη στη συνέχεια η καταγγελία που καταχωρήθηκε δεύτερη και ούτω καθεξής. Ερωτηθείς εάν η Αρχή θα εξετάσει κατά προτεραιότητα τις υποθέσεις πολιτογραφήσεων (ήδη εστάλη επιστολή από την Ελεγκτική Υπηρεσία) ο κ.Πογιατζης είπε ότι «θα πάρει τη σειρά της»,. Η Αρχη θα εξετάσει τις  υποθέσεις μόλις οι κανονισμοί δημοσιευτούν στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

5 από θεσμούς - 15 από πολίτες

Σημειώνεται ότι οι 20 υποθέσεις κατανέμονται ως εξής: Πέντε από τις υποθέσεις υποβλήθηκαν από θεσμούς και άλλες 15 από πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite News μετά και την ψήφιση των κανονισμών αναμένεται «βροχή» νέων καταγγελιών και συγκεκριμένα αναμένεται να υποβληθούν άλλες 10 καταγγελίες τουλάχιστον.

Η  Αρχή,  εργοδοτεί 4 άτομα μόνιμο προσωπικό, 1 ωρομίσθιο και 2 άτομα με αγορά υπηρεσιών μέχρι το Δεκέμβριο του 2022. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Επιστολή Ελεγκτικής Υπηρεσίας προς Ανεξάρτητη Αρχή κατά Διαφθοράς<<<<<

Προκήρυξη για θέσεις ερευνώντων λειτουργών

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Αρχή θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατό σε προκήρυξη για την πρόσληψη ερευνώντων λειτουργών που θα αναλάβουν και τις έρευνες. Πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχής, «δεν θα διατάζουμε έρευνες αν δεν καταλήξουμε ότι έχουμε αρμοδιότητα», καθώς είναι πολλά τα χρήματα για κάθε έρευνα».

 

Home