Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

20 χρόνια στο κελί για βιασμό ανήλικης

Offsite Team -
11.12.2019

20 χρόνια στο κελί για βιασμό ανήλικης

Thumbnail
Το Ανώτατο επικύρωσε εικοσαετή ποινή φυλάκισης σε υπόθεση βιασμού ανήλικης

Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε, με ομόφωνη απόφασή του, την ποινή της εικοσαετούς φυλάκισης που επιβλήθηκε από Κακουργιοδικείο σε κατηγορούμενο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε 39 κατηγορίες βιασμού και άσεμνης επίθεσης εναντίον ανήλικης.

Συγκεκριμένα, το πρωτόδικο Δικαστήριο, με την απόφασή του, ημερομηνίας 2.2.2018, καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε δεκαπέντε κατηγορίες βιασμού της ανήλικης και σε ακόμη εικοσιτέσσερις κατηγορίες άσεμνης επίθεσης εναντίον της μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2013 και 30.1.2015.

Μετά την καταδίκη του κατηγορούμενου, το πρωτόδικο Δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης είκοσι ετών. Ο κατηγορούμενος καταχώρησε στη συνέχεια έφεση τόσο εναντίον της απόφασης όσο και της ποινής που του επιβλήθηκε, οι οποίες απορρίφθηκαν από το Ανώτατο.

Το τριμελές Εφετείο κάνει λόγο στην απόφασή του για μια «άκρως ειδεχθή περίπτωση» και σημειώνει ότι ο κατηγορούμενος, «εκμεταλλευόμενος πλήρως τη σχέση ‘πατριού΄, δηλαδή εμπιστοσύνης και της οικειότητας που είχε με την ανήλικη παραπονούμενη, ενόψει του ότι ήταν ερωτικός σύντροφος της μητέρας της και διέμενε στο σπίτι της, καθώς και την τρυφερή ηλικία και αθωότητα της παραπονούμενης, που ήταν τότε επτά έως εννέα ετών, διέπραξε, κατά το προαναφερόμενο διάστημα, παρά φύσιν, βιασμούς και άσεμνες επιθέσεις, κατά τον τρόπο που περιέγραψε το Κακουργιοδικείο, εναντίον της, με αποτελέσματα αρνητικά για τη σωματική και ψυχική της υγεία».

«Είναι επίσης ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον κατηγορούμενο ότι ουδέποτε έδειξε οποιανδήποτε μεταμέλεια και ότι με τη μη παραδοχή του και την εξαντλητική αντεξέταση της ανήλικης παραπονούμενης (δια της συνηγόρου του) την υποχρέωσε να ξαναζήσει τα εφιαλτικά γεγονότα» αναφέρουν οι τρεις δικαστές του Ανωτάτου.

«Υπό τις περιστάσεις, δεν θεωρούμε τη συνολική ποινή φυλάκισης των είκοσι ετών, που του επιβλήθηκε, ως υπερβολική. Αντίθετα, ήταν η αρμόζουσα δίκαιη τιμωρία με το ορθό αποτρεπτικό μήνυμα τόσο για τον ίδιο, όσο και για όσους έχουν τέτοιες αρρωστημένες επιδιώξεις. Η ποινή επικυρώνεται», καταλήγουν στην απόφασή τους.

Το Ανώτατο απέρριψε, εξάλλου, έφεση της Δημοκρατίας κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία αθωώθηκε δεύτερος κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση,  ο οποίος κατηγορείτο για σεξουαλική εκμετάλλευση της ανήλικης, κατά το έτος 2011 και μέχρι τον Αύγουστο του 2013. Ο εν λόγω κατηγορούμενος αντιμετώπιζε οκτώ κατηγορίες άσεμνης επίθεσης.

ΚΥΠΕ

 

Home