Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

200 γιατροί και νοσηλευτές από τα νοσοκομεία στα ξενοδοχεία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
31.03.2020 - 06:30

200 γιατροί και νοσηλευτές από τα νοσοκομεία στα ξενοδοχεία

Thumbnail
Σχέδιο συγκράτησης του Covid19 - Tι ισχύει

Ο επαγγελματίες υγείας αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της μάχης κατά του κορωνοϊού. Καθημερινά βρίσκονται σε επαφή με ασθενείς, κάτι που έχει ως  συνέπεια πάρα πολλοί είτε να νοσήσουν, είτε να έχουν κίνδυνο να νοσήσουν. Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε χθες  ότι συνολικά 200 γιατροί και νοσηλευτές φιλοξενούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες  για να προστατεύσουν το οικογενειακό τους περιβάλλον ,αφού βρίσκονται υπό περιορισμό.

Από το Νοσοκομείο Αναφοράς στη ΜΜΑΔ

Η  ίδια τακτική ακολουθείται και από τους νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αναφοράς στην Αμμόχωστο. Μετά  από συμφωνία που επιτεύχθηκε, οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου μένουν στις εξοχικές κατοικίες της ΜΜΑΔ στον Πρωταρά. Στόχος να αποτραπεί η οποιαδήποτε πιθανότητα κρούσματος στην οικογένειά τους. Στην ουσία, η ΜΜΑΔ στηρίζει την προσπάθεια που κάνουν οι νοσηλευτές κατά του κορωνοϊού. 

Η Offsite πληροφορείται από αρμόδια πηγή, ότι πέραν της Αμμοχώστου που είναι το Νοσοκομείο Αναφοράς και σε άλλες πόλεις, νοσηλευτές και γιατροί φεύγουν προσωρινά από τα σπίτια τους και μένουν σε ξενοδοχεία ώστε να μηδενίσουν την πιθανότητα μετάδοσης του ιού σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών Θεόδωρος Πετέλης μιλώντας στην Offsite τόνισε ότι το επάγγελμα των νοσηλευτών δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από τον κορωνοϊό. Πάνω από 25 νοσηλευτές βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, οι 20 από αυτούς στο Νοσοκομείο Πάφου. Νοσηλευτές νόσησαν επίσης στα Νοσοκομεία Αμμοχώστου και Λευκωσίας, ενώ αναμένεται η ιχνηλάτηση κρούσματος στο Νοσοκομείο Λεμεσού. Σύμφωνα με τον κ. Πετέλη, συνολικά 180 νοσηλευτές τέθηκαν υπό περιορισμό, άρα και εκτός μάχης.

Πάντως, χθες Δευτέρα ναυλώθηκε αεροπλάνο από την Κίνα για τη μεταφορά στην Κύπρο 1000 στολών ειδικών στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

 

Home