Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

2020 Β ΕΣΣΟ: Τι θα δηλώνουν ηλεκτρονικά οι νεοσύλλεκτοι

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
- 12.05.2020

2020 Β ΕΣΣΟ: Τι θα δηλώνουν ηλεκτρονικά οι νεοσύλλεκτοι

Thumbnail
Ανοίγουν τα χαρτιά τους σήμερα Υπουργός Άμυνας και Αρχηγός Εθνικής Φρουράς

Ο κορωνοϊός αλλάζει τα δεδομένα στην κατάταξη των νεοσυλλέκτων. Πλέον η τεχνολογία κινεί τα νήματα και στην Εθνική Φρουρά και αυτό θα το βιώσουν έντονα όσοι αποτελούν την 2020 Β ΕΣΣΟ. Όλες οι δηλώσεις θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά αφού κανένα έγγραφο δεν θα δίνεται ή κατατίθεται σε στρατολογικά ή άλλα γραφεία. Σήμερα στις 11:40 το πρωί,  θα πραγματοποιηθεί Διάσκεψη Τύπου αναφορικά με την λειτουργία της πλατφόρμας ηλεκτρονικής υποβολής των στοιχείων των στρατευσίμων της 2020 ΕΣΣΟ. Μετά την εξέλιξη αυτή η πλατφόρμα θα είναι στη διάθεση των νεοσυλλέκτων.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

Με τον πλέον επίσημο τρόπο στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, αλλά και του νέου Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτου Ζερβάκη, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του, θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα

. Όπως πληροφορούμαστε, στην πλατφόρμα οι νεοσύλλεκτοι θα δηλώνουν:

  • Την επιθυμία για το όπλο που θέλουν να υπηρετήσουν
  • Τα στοιχεία τους.
  • Εάν προέρχονται από πολύτεκνη οικογένεια και οτιδήποτε άλλο χρήζει κατάθεσης πιστοποιητικών.
  • Άλλες προσωπικές πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι σαφώς η κατάταξη των αιτητών δεν θα γίνει στη βάση των προσωπικών τους επιθυμιών, αλλά στη βάση των αναγκών της Εθνικής Φρουράς. Ωστόσο, όλα τα στοιχεία θα ληφθούν υπόψη. Από την άλλη, εάν δεν δηλωθούν συγκεκριμένα στοιχεία οι νεοσύλλεκτοι θα καταταγούν εκεί που αποφασιστεί από το ΓΕΕΦ.

Πότε θα γίνει η κατάταξη

Αυτή τη στιγμή δεν ξεκαθάρισε πότε θα γίνει η κατάταξη. Οι σκέψεις που γίνονται στη Λεωφόρου Στροβόλου (έδρα του Υπουργείου Άμυνας) είναι οι ημερομηνίες να έχουν κάποια απόσταση από την ολοκλήρωση των τελικών εξετάσεων των τελειοφοίτων, αλλά και  των προεισαγωγικών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό,οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν τέλος Ιουνίου. Ταυτοχρόνως, οι νεοσύλλεκτοι που ανέρχονται κοντά στις 5000 θα κληθούν να παραστούν σε συγκεκριμένη ημερομηνία  στα στρατόπεδα κατάταξης για να λάβουν οπλισμό και ιματισμό. Σημειώνεται ότι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να γίνουν κατατάξεις σε Μονάδες λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Την περασμένη Πέμπτη 07 Μαϊου 2020 ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης ενημέρωσε σε τηλεδιάσκεψη τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας  για τους σχεδιασμούς ενόψει της κατάταξης.

 

Home