Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το 2024 έτοιμο το νέο εντυπωσιακό πάρκο της Λάρνακας(Φωτογραφίες)

Της Μαρίας Αντωνίου
- 12.07.2022

Το 2024 έτοιμο το νέο εντυπωσιακό πάρκο της Λάρνακας(Φωτογραφίες)

Το Δημοτικό Πάρκο Λάρνακας «ΣΑΛΙΝΑ», θα αποτελεί έναν πνεύμονα πρασίνου για την πόλη

Μέσα πλαίσια της προσπάθειας για δημιουργία και ανακατασκευή νέων χώρων πρασίνου στην πόλη αλλά και στα πλαίσια της ωρίμανσης των νέων έργων ο Δήμος Λάρνακας προχωρεί με τη δημιουργία του Δημοτικού Πάρκου «ΣΑΛΙΝΑ». Το Δημοτικό Πάρκο «ΣΑΛΙΝΑ», θα δημιουργηθεί στο χώρο της πρώην Κατοικίας Επάρχου και Αστυνομικού Διευθυντή για χρήση από τους δημότες. 

Η μελέτη του έργου έχει ολοκληρωθεί ενώ έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός για την κατασκευή του. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων έχει οριστεί η 16η Σεπτεμβρίου 2022. Σε επικοινωνία που είχε η Offsite News με λειτουργό των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας, πληροφορηθήκαμε πως η σύμβαση θα έχει διάρκεια 18 μηνών. Δηλαδή, το έργο αναμένεται να είναι ολοκληρωμένο 1.5 χρόνο περίπου από την υπογραφή του συμβολαίου. Η εκτίμηση του Δήμου Λάρνακας είναι πως τα έργα για την κατασκευή του εντυπωσιακού πάρκου «ΣΑΛΙΝΑ» θα αρχίσουν αρχές Νοεμβρίου άρα η ολοκλήρωση του αναμένεται εντός του 2024.

σαλινα

Το έργο αυτό δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027», την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λάρνακας.

Ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

• Χώρους ενεργητικής και παθητικής ψυχαγωγίας

• Υγιή ανάπτυξη και αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος 

• Βελτίωση και προβολή του χώρου με εμπλουτισμό της υφιστάμενης φύτευσης, με κατάλληλη τοπιοτέχνηση και με την ένταξη σύγχρονων στοιχείων που να συνάδουν με το χώρο 

• Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο κατά την κατασκευή του πάρκου, όσο και κατά τη λειτουργία του, βελτίωση των περιβαλλοντικών παραμέτρων με σωστό σχεδιασμό προσέλκυση των κατοίκων και επισκεπτών όλων των ηλικιών 

• Διευρυμένη πρόσβαση και χρήση για ΑΜΕΑ 

• Λειτουργική, αισθητική και ποιοτική βελτίωση του χώρου

• Συσχέτιση του χώρου με τη γύρω περιοχή και με το χώρο του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας.

ν

Σύμφωνα με τον Δήμο Λάρνακας, η ανάπλαση του χώρου θα είναι τέτοια ώστε να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και σημείο ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπαυσης και κοινωνικής συναναστροφής. 

Κύρια επιδίωξη είναι να δοθεί στην περιοχή και γενικά στο κέντρο της πόλης, χαρακτήρας και ατμόσφαιρα που να ικανοποιεί τις προσδοκίες των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών. Στόχος είναι επίσης, η επίτευξη αειφορίας σε σχέση με την βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Home