Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το 2025 έτοιμο το κτίριο της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου

Offsite Team
- 14.06.2022

Το 2025 έτοιμο το κτίριο της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου

Τέλη 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί και η Πολυτεχνική Σχολή

Την εκπομπή “Offsite on Air” χορηγεί η Τράπεζα Κύπρου

ΓΡΑΦΕΙ Η ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Σε τρία χρόνια, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το κτήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, σημείωσε ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης, μιλώντας στην εκπομπή Offsite On Air, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τα όσα έχει πετύχει η Ιατρική Σχολή η οποία λειτουργεί 10 μόλις χρόνια, έχοντας αποφοιτήσει 3 φουρνίες φοιτητών.

«Να σημειώσω ότι η Ιατρική μας Σχολή έχει πιστοποιηθεί από την παγκόσμια οργάνωση πιστοποίησης της Ιατρικής Εκπαίδευσης και βρίσκεται στις διεθνείς λίστες κατάταξης. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο μια Σχολή με μόλις μερικά χρόνια ζωής-  με ουσιαστικά 10 χρόνια ζωής - να έχει επιτύχει τόσα πολλά με δεδομένο ότι είναι μια μικρή Σχολή και στελεχώνεται από μικρό αριθμό συναδέλφων», τόνισε.

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι η ανάπτυξη της Ιατρικής Σχολής θα είναι μεγαλύτερη αν της επιτραπεί να λειτουργήσει Πανεπιστημιακές κλινικές στα δημόσια νοσηλευτήρια. «Να αναφέρω ότι η Κύπρος αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να μην υπάρχουν Πανεπιστημιακές κλινικές στα δημόσια νοσηλευτήρια. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί εμείς που θέλουμε να θεωρούμαστε μια προχωρημένη χώρα, να μπορέσουμε να κάνουμε τα αυτονόητα που γίνονται σε όλες τις χώρες του κόσμου», σημείωσε.

Τέλη του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί η Πολυτεχνική Σχολή

Σε μια άλλη εξέλιξη αναφέρθηκε και στο κτήριο της Πολυτεχνικής Σχολής, το οποίο όπως σημείωσε θα ολοκληρωθεί τέλη του ερχόμενου χρόνου. Είναι ένα τεράστιο οικοδόμημα με πολλές ιδιαιτερότητες, ανέφερε, σημειώνοντας για παράδειγμα ότι τα υλικά για την κατασκευή αυτού του κτηρίου έρχονται από το εξωτερικό και μόνο τα χρώματα που χρησιμοποιούνται για το κτήριο είναι 50. «Το λέω αυτό για να δείξω ότι αν θα χρησιμοποιηθούν 50 χρώματα για το κτήριο σκεφτείτε πόσο πολύπλοκα είναι τα υλικά που έρχονται και χρησιμοποιούνται για την ανέγερση αυτού του κτηρίου. Ευελπιστώ ότι τέλη του 2023 θα έχουμε τα εγκαίνια της Πολυτεχνικής Σχολής», πρόσθεσε.

Το κτήριο των Βιολογικών Επιστημών

Παράλληλα, ανέφερε ότι βρίσκεται υπό ανέγερση το κτήριο των Βιολογικών Επιστημών και πολύ σύντομα θα αρχίσει η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου που θα εξοικονομήσει πάρα πολλά χρήματα σε θέματα ενέργειας για το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι ένα πάρκο που θα κατασκευαστεί στην νεκρή ζώνη με την άδεια των Ηνωμένων Εθνών, σημείωσε.

Παρακολουθήστε όσα ανέφερε στην εκπομπή Offsite On Air ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου:

Home