Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το 2026 το υπέργειο round -about πριν τα Φώτα Καλησπέρα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
- 02.02.2023

Το 2026 το υπέργειο round -about πριν τα Φώτα Καλησπέρα

Ετοιμάζονται τα έγγραφα διαγωνισμού για να προκήρυχθεί το έργο - Καταργούνται τα Φώτα Καλησπέρα - Τι ακριβώς θα γίνει

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Προχωρεί το πλάνο και οι αλλαγές για να λυθεί το κυκλοφοριακό στην είσοδο της Λευκωσίας. Το μεγαλεπήβολο έργο για κατάργηση των Φώτων Καλησπέρα με τη δημιουργία κυκλοφοριακού  κόμβου στην είσοδο της Λευκωσίας πμε ορίζοντα παράδοσης του έργου το 2026.

Η Offsite News πληροφορείται ότι ήδη έχει ανατεθεί σε ιδιώτη σύμβουλο η ετοιμασία εγγράφων για προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για προσφορές με στόχο την εξασφάλιση  συμβολαίου τύπου μελέτης - κατασκευής.  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διενεργηθούν επαφές με υπηρεσίες κοινής ωφέλειας όπως: Την Αρχή Ηλκτρισμού, το Τμήμα Αποχετεύσεων και άλλα Συμβούλια. 

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, οι προκαταρκτικές μελέτες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2023 και προκηρυχθούν άμεσα οι προσφορές. Τα έργα αναμένεται να αρχίσουν εντός του 2024 και να ολοκληρωθούν το 2026.

>>> Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες και χάρτες για τον περιμετρικό<<<<

Τι θα γίνει μέχρι τότε

Όπως μας λέχθηκε, μέχρι τότε οι εναλλακτικές λύσεις θα είναι η ολοκλήρωση της Α Φάσης του Περιμετρικού Λευκωσίας που υπολογίζεται στο τέλος του 2023. Παραλλήλως, υπογράφηκε το συμβόλαιο για την έναρξη των εργασιών στις οδούς Ιπποκράτους - Αργυρουπόλεως παρά το ΓΣΠ που οδηγεί προς Λακατάμια.  Τα Δημόσια Έργα είναι έτοιμα για την έναρξη των έργων.

Τα έργα που θα γίνουν 

Έχει ληφθεί απόφαση για την κατασκευή ανισόπεδου κυκλοφοριακού κόμβου που θα ενώνει την είσοδο της πρωτεύουσας με τη πολυσύχναστη λεωφόρο Σταυρού στα ανατολικά και στα δυτικά με τη λεωφόρο Φυτωρίου στην περιοχή Αθαλάσσας που οδηγεί  στην Αγλαντζιά. Ωστόσο, όσοι προσεγγίζουν τη Λευκωσία από το δρόμο Λεμεσού - Λευκωσίας  δεν θα προσεγγίζουν τον κόμβο, αλλά θα συνεχίζουν σε υπέργειο κόμβο. 

Το εν λόγω έργο θα έχει κόστος 23 εκ. ευρώ και το έργο θα προσφοροδοτηθεί εντός του 2023 και τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2024. Με αυτό τον τρόπο οι αρμόδιοι ευελπιστούν ότι θα περιοριστεί η τροχαία κίνηση στην είσοδο της Λευκωσίας που προκαλεί αλυσιδωτά προβλήματα σε ολόκληρη τη Λευκωσία. Παράλληλα, το έργο θεωρείται στρατηγικής σημασίας καθώς επιλύει τα προβλήματα συμφόρησης βόρεια και νότια στην είσοδο της Λευκωσίας. Για τους Λευκωσιάτες και όσους γνωρίζουν καλά το σημείο, η είσοδος στη λεωφόρο Αθαλάσσας θα γίνεται μόνο με αριστερή στροφή. Σημειώνεται ότι το έργο θα συμβάλει και στην ολοκλήρωση ενός μικρού τμήματος 650 μέτρων στο ύψος της λεωφόρου Ακαδημίας που συνδέει την Αγλαντζιά με τη Λευκωσία. 

Καταργούνται τα «ΦΩΤΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ»

Κάτω από αυτά τα δεδομένα εντός των επόμενων ετών και με την ολοκλήρωση του έργου  θα καταργηθούν τα γνωστά «ΦΩΤΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ» που ήταν σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας τόσα χρόνια.

 

Home