24 Μάϊου η πρώτη πτήση Ελληνοκύπριων φοιτητών στην Ελλάδα

24 Μάϊου η πρώτη πτήση Ελληνοκύπριων φοιτητών στην Ελλάδα

Τι ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών / Εξελίξεις στην υπόθεση των Ελληνοκυπρίων φοιτητών των ελληνικών Πανεπιστημίων

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο, η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσωπικά μερίμνησαν, ώστε να λυθεί το θέμα των Κύπριων φοιτητών που πρέπει να ταξιδέψουν Ελλάδα για τις εξεταστικές και 24 Μαΐου θα γίνει η πρώτη πτήση. Το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να αποστείλει τη λίστα φοιτητών-επιβατών. 

Δείτε την ανάρτηση:

Να σημειώσουμε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως ανέφερε σε δήλωση του ο αναπληρωτής ΚΕ, Παναγιώτης Σεντώνας, επίκεντρο της συνομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό υπήρξε η παροχή διευκολύνσεων σε Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα, έτσι ώστε να καταστεί δυνατό να παρακολουθήσουν τις σπουδές τους και τα εργαστηριακά μαθήματα που είχαν διακοπεί λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοιού.

Ο κ. Μητσοτάκης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας και συμφωνήθηκε όπως υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τη θετική του ανταπόκριση. 

Home