Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

2500 δημόσιοι υπάλληλοι αδήλωτοι και με 2η δουλειά

Του Γιώργου Μιχαηλίδη
- 11.05.2022

2500 δημόσιοι υπάλληλοι αδήλωτοι και με 2η δουλειά

Η Βουλή ζητά από Ελεγκτική να διαβιβάσει στα αρμόδια υπουργεία τους καταλόγους με τα ονόματα των ατόμων που παρανομούν

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Βουλή και η Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως δεν κάνει πίσω όσον αφορά τη συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων, εκπαιδευτικών του δημοσίου και στρατιωτικών στη διοίκηση ιδιωτικών εταιρειών. Με τα ισχύοντα  δεδομένα ξεπερνούν τις 2.500 δημοσίων υπαλλήλων, εκπαιδευτικών του δημοσίου και στρατιωτικών φέρεται να συμμετέχουν στη διοίκηση ιδιωτικών εταιρειών χωρίς την εξασφάλιση της απαιτούμενης άδειας από το Υπουργείο Οικονομικών.  Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή στις 11.45 το πρωί.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι «θα συζητήσουμε εκ νέου το θέμα και θα δούμε τα ακριβή νούμερα. Η συζήτηση γίνεται με  αφορμή σχετική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, «ζητήσαμε από την Ελεγκτική Υπηρεσία να διαβιβάσει στα αρμόδια υπουργεία τους καταλόγους με τα ονόματα των ατόμων που παρανομούν, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία είτε πειθαρχικής είτε άλλης δίωξής τους. Πρόσθεσε ότι πρέπει να τηρείται η νομοθεσία από τους δημόσιους λειτουργούς».

Σημειώνεται ότι ζητήθηκαν από την Ελεγκτική Υπηρεσία να επεκταθεί ο έλεγχος και στους άλλους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα που δεν πληρώνονται από το γενικό λογιστήριο. Όπως είπε υπάρχουν υποψίες  ότι και άλλοι λειτουργοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα παρανομούν και δεν εφαρμόζουν την νομοθεσία της υπηρεσίας τους. 

Στη συνεδρία της Τετάρτης θα ακουστούν όλες οι απόψεις με το ΔΗΚΟ να ζητεί  να γίνει έλεγχος στον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως σε ημικρατικούς οργανισμούς, Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σε μια άλλη εξέλιξη μόνο με έγκριση από τον Υπουργό Άμυνας θα μπορούν πλέον οι Συμβασιούχοι Οπλίτες να εξασκούν δεύτερη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.  

Όπως έγραψε από τις 31 Οκτωβρίου 2021  η Offsite οι συμβασιούχοι οπλίτες έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν δεύτερο επάγγελμα νοουμένου ότι δεν θα επηρεάζεται η υπηρεσία τους και όταν αυτό γίνεται στον ελεύθερο τους χρόνο και θα εξασφαλίζουν άδεια από τον Υπουργό Άμυνας.

Home