30 πυρκαγιές χθες: Φωτιά σε υποστατικό με ζώα και όχημα θαλάσσης

30 πυρκαγιές χθες: Φωτιά σε υποστατικό με ζώα και όχημα θαλάσσης

Έτρεχε η Πυροσβεστική - Φωτιά και σε λεωφορείο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 23ης  Μαΐου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 24ης  Μαΐου  2020 ανταποκρίθηκε  σε 43 κλήσεις για βοήθεια ,30 πυρκαγιές , 11 ειδικές εξυπηρετήσεις  και 2 ψευδείς κλήσεις. 

Η ώρα 07.53 χθες το πρωί  ανταποκριθήκαμε  για  πυρκαγιά σε βενζινοκίνητο όχημα θαλάσσης μάρκας Four Wings H200 μήκους 21 ποδών το οποίο βρισκόταν πάνω σε τρόλεϊ μεταφοράς σκαφών στον ποταμό Λιοπετρίου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Από την πυρκαγιά και την θερμότητα σοβαρή ζημιά έπαθαν τα πισινά καθίσματα και μέρος του σκάφους. Ελαφριά ζημιά έπαθε η ηλεκτρική εγκατάσταση της μηχανής. Η πυρκαγιά σβήστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής από τον ιδιοκτήτη και παρευρισκόμενους με την χρήση νερού από την θάλασσα. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από διαρροή καυσίμων και σπινθηρισμούς. 

Η ώρα 01.50  ανταποκριθήκαμε  για πυρκαγιά  σε ξύλινο κτηνοτροφικό υποστατικό  με ζώα κατασκευασμένο με ξύλινο σκελετό και τσίγκους διαστάσεων 10 χ 4 μέτρα στην κτηνοτροφική περιοχή Κοφίνου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την ΕΜΑΚ με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 02.25. Το υποστατικό ήταν ανοικτού τύπου και δεν επηρεάστηκαν τα ζώα που ήταν εντός. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 14.53  ανταποκριθήκαμε  για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση ακακίες και ελαιόδεντρα έξω από τον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα, 2  από την ΕΜΑΚ και από 1 από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου Λεμεσού και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.30. Επίσης συνέβαλε στην πυρόσβεση 1 φορητή πυροσβεστική μονάδα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Μαρί.  Κατέκαυσε περίπου 9 δεκάρια. Δεν κινδύνευσε καθόλου ο Ηλεκτροπαραγωγός Σταθμός. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 17.18  ανταποκριθήκαμε  για  επιφυλακή μετά από πυρκαγιά στα κατεχόμενα σε αποκάλαμα, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση βορειοανατολικά της λεωφόρου Λάρνακας στην Αγλαντζιά. Τα Πυροσβεστικά οχήματα (3 οχήματα από Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Δασών) παρέμειναν σε επιφυλακή πριν την νεκρά ζώνη με  συνοδεία οχήματος των Ηνωμένων Εθνών μέχρι τις 18.55 όπου και η πυρκαγιά στα κατεχόμενα κατασβέστηκε.

Δείτε επίσης: Τι άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλυκή Λάρνακας

Η ώρα 04.47  ανταποκριθήκαμε  για πυρκαγιά  σε λεωφορείο 12 θέσεων μάρκας Toyota Hiace  το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στο χώρο στάθμευσης της εκκλησίας του Αγίου Μάμμαντος στο Τραχώνι στην Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Μονοβόλικου Λεμεσού με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 05.26. Το λεωφορείο υπέστη εκτεταμένες ζημίες. Οι Βρετανικές Βάσεις θα διερευνήσουν τα αίτια της πυρκαγιάς καθότι ο χώρος εκδήλωσης της πυρκαγιάς βρίσκεται σε τομέα επιχειρησιακής ευθύνης τους.  

Home