418 καταγγελίες λαθροθηρίας από το 2017 που άλλαξαν το νόμο

418 καταγγελίες λαθροθηρίας από το 2017 που άλλαξαν το νόμο

Από τον Ιούλιο του 2017 οι ποινές έγιαναν αυστηρότερες

Πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ εισέπραξαν οι κρατικές υπηρεσίες από τα εξώδικα από τα μέσα του 2017 όπου και τροποποιήθηκε η νομοθεσία που οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση των ποινών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής από τον Ιούλιο του 2017 έχουν εκδοθεί και επιδοθεί 418 εξώδικα.

Τα 344 εξώδικα, με ποσοστό (82,3%) έχουν εκδοθεί για υποθέσεις που κατήγγειλαν μέλη της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας ενώ οι υπόλοιπες 74 (17,7%) αφορούν εξώδικα που έχουν εκδοθεί για υποθέσεις που κατήγγειλαν μέλη της Αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, 54 υποθέσεις θεωρούνται ιδιαίτερα σοβαρές αφού έχουν σχέση με λαθροθηρία κατά τη διάρκεια της νύκτας, με λαθροθηρία αγρινού, με κατοχή θηράματος σε κλειστή περίοδο κυνηγιού ή κατοχή και χρήση σιδεροπαγίδων και συρματοθηλειών για τη σύλληψη λαγών.

Παράλληλα, 18 από τις καταγγελίες αφορούν λαθροθηρία ή μεταφορά όπλων κατά τη διάρκεια της νύκτας, οι οποίες έγιναν από μέλη της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας και της Αστυνομίας.

Να σημειώσουμε ότι πριν την τροποποίηση της νομοθεσίας, οι καταγγελίες ήταν αρκετές περισσότερες ωστόσο οι ποινές ήταν αρκετά χαμηλότερες.

Τα ποιο πάνω στοιχεία προέκυψαν από ερώτηση του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Λίνου Παπαγιάννη.

Home