5ήμερη κράτηση τριών ατόμων για διάρρηξη εργαστηρίου χρυσοχοΐας

5ήμερη κράτηση τριών ατόμων για διάρρηξη εργαστηρίου χρυσοχοΐας

Από τη διάρρηξη, σύμφωνα με την καταγγελία, κλάπηκαν διάφορα χρυσαφικά και τιμαλφή συνολικής αξίας 6.110 ευρώ.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εναντίον τριών ατόμων ηλικίας 44, 36 και 35 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξης κτιρίου και κλοπής, κλεπταποδοχής και παράνομης κατοχής περιουσίας.  

Σύμφωνα με την Αστυνομία λήφθηκε καταγγελία για διάρρηξη εργαστηρίου χρυσοχοΐας στην επαρχία Λάρνακας που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του διαπράχθηκε κάποια ώρα από τις 8 το βράδυ της 2ας Μαρτίου μέχρι τις 7 το πρωί της 3ης Μαρτίου.

 

Από τη διάρρηξη, σύμφωνα με την καταγγελία, κλάπηκαν διάφορα χρυσαφικά και τιμαλφή συνολικής αξίας 6.110 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια στατικών ελέγχων που διενεργούσαν χθες το μεσημέρι μέλη της Αστυνομίας σε περιοχή της Λεμεσού, ανέκοψαν αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία πρόσωπα, ηλικίας 44, 36 και 35 ετών.

Σε έρευνα που ακολούθησε εντός του οχήματος, εντοπίστηκε μια τσάντα ώμου, η οποία περιείχε μια κουκούλα και διάφορα χρυσαφικά, για τα οποία τα τρία άτομα δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για την προέλευση τους, με αποτέλεσμα να συλληφθούν για το αυτόφωρο αδίκημα τις παράνομης κατοχής περιουσίας.

Από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε, ότι τα χρυσαφικά φαίνεται να αποτελούν προϊόν διάρρηξης και κλοπής, από το εργαστήριο χρυσοχοΐας στη Λάρνακα.

Εναντίον και των τριών προσώπων, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για πέντε ημέρες.  

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home