5μηνο βρέφος: Πιθανότητα λάθους διάγνωσης - Νέα δεδομένα

5μηνο βρέφος: Πιθανότητα λάθους διάγνωσης - Νέα δεδομένα

Ελλάδα: Σπείρα αγοραπωλησίας βρεφών - €18.000 για νεογέννητο
Σε αντίθεση τα στοιχεία που έδωσαν οι γιατροί

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει το χθεσινό περιστατικό με το 5μηνο βρέφος όπου οι πρώτες πληροφορίες έδειχναν πως το μωρό είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και υπέστη ρήξη παρθενικού υμένα.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό Διευθυντή του Μακάρειου Νοσοκομείου, δρ. Ανδρέας Νεοφύτου, δεν φαίνεται ξεκάθαρα να υπάρχει βιασμός και κακοποίηση στο βρέφος αλλά ίσως η ρήξη του παρθενικού υμένα να προκλήθηκε από έντονη τριβή και έντονου καθαρισμού στο σημείο. 

Στην ίδια γραμμή φαίνεται να βρίσκεται και ο ιατροδικαστής Μάριος Ματασάκης ο οποίος δήλωσε πως ο βιασμός σε μία τόσο μικρή ηλικία, θα απέφερε πολύ σοβαρό τραυματισμό του βρέφους, κάτι που δεν φαίνεται να συνέβη.

Τα πιο πάνω, έρχονται σε αντίθεση με όσα είπε χθες στην μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και Κάτι», ο Βοηθός Δ/ντης της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευθύμιος Τσιβιτανίδης, πως τα ευρήματα καταδεικνύουν βιασμό.

Όπως σημείωσε μάλιστα, το παιδί είχε εξεταστεί τόσο από παιδοχειρούργο όσο και από γυναικολόγο οι οποίοι έχουν επιβεβαιώσει αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία, ενώ ο πατέρας του 5μηνου βρέφους συνεχίζει να τελεί υπό κράτηση ωστόσο αρνείται κάθε ανάμειξη με την όλη υπόθεση. 

Home