Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

6000 Κύπριοι είναι ανάδοχοι παιδιού στην Action Aid

Offsite Team
- 16.11.2021

6000 Κύπριοι είναι ανάδοχοι παιδιού στην Action Aid

Πως θα γίνεις ανάδοχος παιδιού και να ταξιδέψεις μαζί με την Action Aid

Την εκπομπή ''Offsite on Air'' χορηγεί η Τράπεζα Κύπρου

Γράφει η Ξένια Προδρόμου

Έξι χιλιάδες Κύπριοι, είναι ανάδοχοι παιδιών με την Action Aid, συνεισφέροντας στο μεγάλο της έργο που έχει στόχο την βιωσιμότητα αναπτυσσόμενων χωρών, σημείωσε στην εκπομπή Offsite On Air, η Πόλυ Τσιγγούνη του Τμήματος Επικοινωνίας της Action Aid, η οποία ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στις δράσεις κα τους στόχους του οργανισμού αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να γίνει κάποιος ανάδοχος ή εθελοντής και συμμετέχοντας ακόμη σε ένα από τα ταξίδια αλληλεγγύης.

Ειδικότερα, φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια ταξιδιών αλληλεγγύης της ActionAid με την Ελλάδα, ενώ 50 χρόνια από την σύσταση του οργανισμού, όπου αυτό σημαίνει ταξίδι ανάδοχων ή υποστηριχτών της ActionAid  σε Ελλάδα και Κύπρο, σε μια χώρα και συμβάλουν στην υλοποίηση ενός έργου, με στόχο να καλυτερεύσει η ζωή των κατοίκων της κοινότητας.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Πρόκειται για μα ανεξάρτητη οργάνωση που δραστηριοποιείται από το 1972 κατά της Φτώχειας και της Αδικίας με βασικό πλαίσιο, η Βιωσιμότητα.

Χαρακτηριστικά σημείωσε η κα. Τσιγκούνη ότι μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια έχουν ολοκληρωθεί 36 έργα σε 12 χώρες, που στόχο έχουν να βοηθηθούν οι κάτοικοι στην κάθε περιοχή σε Αφρική, Λατινική Αμερική και Ασία. Ειδικότερα, επωφελήθηκαν 20.000 άτομα άμεσα και άλλες 30.000 άτομα έμμεσα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Προσφέρουμε έργα υποδομής, ανάλογα τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής καθώς αυτοί γνωρίζουν τι χρειάζονται και προσφέρουμε εργαλεία και εκπαίδευση ώστε οι άνθρωποι αν είναι αυτόνομοι και ανεξάρτητοι», σημείωσε.

Στοχεύουμε σε ευάλωτες ομάδες και ειδικά τις γυναίκες που πληρώνουν το βαρύτερο τίμημα τη φτώχειας και να συμβάλουμε στην κλιματική αλλαγή, καθώς αυτό βαραίνει του ανθρώπους με τα λιγότερα εργαλεία να ανταπεξέλθουν σε αυτά.

Πώς να γίνεις ανάδοχος και τι σημαίνει

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την κα. Τσιγκούνη το 84% της χρηματοδότησης του Οργανισμού πηγάζει από την ατομική συμβολή και το πρόγραμμα Αναδοχής. Ακόμη, το υπόλοιπο 16% της χρηματοδότησης του οργανισμού πηγάζει από άλλους φορείς, ιδρύματα, επιδοτήσεις και δωρεές από χορηγούς που θέλουν να ενισχύσουν το έργο της Action Aid.

Όταν γίνει κάποιος Ανάδοχος, προσφέρει 0,82 σεντ την ημέρα / αλλιώς 25 ευρώ τον μήνα τα οποία χρήματα θα συλλέγονται για έργα που γίνονται στην περιοχή που ζει το παιδί για το οποίο γίνεται Ανάδοχος, ώστε να έχει καλύτερη ζωή.  

«Αναδοχή σημαίνει συνδέεσαι με ένα παιδί μιας κοινότητας όπου δουλεύουμε και με €25 το μήνα μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της περιοχής του», ανέφερε.

Μάλιστα, όταν είναι κάποιος Ανάδοχος, μπορεί να συμμετάσχει και σε ταξίδι Αλληλεγγύης, δηλαδή να ταξιδέψει για έρθει σε άμεση επαφή με το παιδί του οποίου είναι Ανάδοχος αλλά και να συμμετάσχει στις εργασίες που γίνονται για την υλοποίηση του έργου. Όπως μας εξήγησε η κα. Τσιγκούνη λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που δείχνουν οι Ανάδοχοι για να συμμετέχουν σε ένα ταξίδι αλληλεγγύης και επειδή σε κάθε ταξίδι συμμετέχουν γύρω στους 35-40 ανάδοχους, γίνεται κλήρωση για το ποιος θα ταξιδέψει με την Action Aid.

Τι σημαίνει εθελοντής

Υπάρχουν βέβαια και ανάδοχοι που θέλουν να γίνουν Εθελοντές, σημείωσε η κα. Τσιγκούνη, όπου πέραν της οικονομικής στήριξης μπορεί να προσφέρει και με την προσωπική του «δουλειά». Στην Ελλάδα λειτουργούν ειδικά προγράμματα Εθελοντισμού που μπορεί να είναι Διοικητικές Εργασίες στο γραφείο της ΑctionAid, ή σε διάφορες δράσεις που συμμετέχουν, όπως αθλητικά γεγονότα, μαραθώνιο ή στο Κέντρο στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και συμμετέχουν και στα ταξίδια.

Πως μοιάζει ένα ταξίδι Αλληλεγγύης

Κληθείς να περιγράψει την διαδικασία ενός τέτοιου ταξιδιού σημείωσε «Είναι μια πολύ όμορφη διαδικασία. Πρώτος στόχος είναι όλοι, ανεξάρτητα ηλικίας, φυσικής κατάστασης, γνώσης και γενικότερα όλοι οι Ανάδοχοι να μπορέσουν αν συμμετάσχουν σε ένα ταξίδι Αλληλεγγύης, όχι μόνο για εκεί αλλά και για τον ίδιο», ανέφερε. Κατά το ταξίδι εκεί ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο των κοινοτήτων, συνομιλούμε μαζί τους, δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα, αλλά γίνεται κάτι μαγικό, που μόνο αν το ζήσεις μπορείς να το καταλάβεις.

Ανέφερε ακόμη, ότι δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να επισκεφθούν κι άλλα έργα που έχει κάνει η Action Aid και να μιλήσουν με τους κατοίκους εκεί για το πόσο έχει αλλάξει η ζωή τους χάρι στους Αναδόχους και με την στήριξη της Αction Aid.

Γιατί να γίνω Ανάδοχος ή εθελοντής

Η κ. Τσιγκούνη, έχοντας και προσωπική εμπειρία, καθώς είναι ανάδοχος παιδιού, εθελόντρια στην Action Aid και στην πορεία ανέλαβε μια διοικητική θέση, τόνισε ότι αυτό που κερδίζει ένας Ανόδοχος ή ένας Εθελοντής, είναι να δει πραγματικά μια αλλαγή να υλοποιείται. «Γυρίζεις άλλος άνθρωπος», ανέφερε χαρακτηριστικά, γιατί  βλέπεις την αλλαγή να γίνεται σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, αφού του δίνεις την ελπίδα για το μέλλον.

Παρακολουθήστε εδώ την συνέντευξη της κας. Πόλυς Τσιγκούνη στην εκπομπή Offsite On Air:

Την εκπομπή ''Offsite on Air'' χορηγεί η Τράπεζα Κύπρου

Home