Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

60.000 μονοθέσια θρανία στα σχολεία μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

Offsite Team
- 02.08.2021

60.000 μονοθέσια θρανία στα σχολεία μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά

Ένας μήνας έχει απομείνει για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μιας χρονιάς που όλοι ευχόμαστε να κυλήσει ομαλά και να μην χρειαστεί ξανά εκπαιδευτικοί και μαθητές να κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα και με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης επιστρέφουν στα σχολεία στις 6 Σεπτεμβρίου ενώ οι εκπαιδευτικοί Μέσης Εκπαίδευσης την 1η Σεπτεμβρίου.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Την ίδια ώρα οι μαθητές της Δημοτικής Εκπαίδευσης θα περάσουν το κατώφλι των σχολικών μονάδων στις 13 Σεπτεμβρίου ενώ οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων θα επιστρέψουν στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ετοιμάζονται τα μονά θρανία

Στο μεταξύ, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των Σχολικών Εφορειών για τις σχολικές μονάδες έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα αρχές Σεπτεμβρίου με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σε δηλώσεις του στην Offsite ο πρόεδρος των Σχολικών Εφορειών Ντίνος Έλληνας ανέφερε πως τη δεδομένη στιγμή μετατρέπονται τα διθέσια θρανία σε μονοθέσια, ανά το παγκύπριο. 

«Για την νέα σχολική χρονιά θα υπάρχουν σε όλη την Κύπρο γύρω στις 60.000 μονοθέσια θρανία», δήλωσε ο κ. Έλληνας. Πρόσθεσε πως μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν σε όλες τις επαρχίες πλην της Λεμεσού 50.000 μονοθέσια. 

«Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν άλλες 10.000 μονοθέσια θρανία και αυτά είναι για τα σχολεία της Λεμεσού».

Σε ό,τι αφορά τις υλικοτεχνικές υποδομές των σχολείων, στο παρόν στάδιο σύμφωνα με τον κ Έλληνα γίνονται συντηρήσεις των κτιρίων. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Τώρα γίνονται κάποια μπογιατίσματα εσωτερικά και εξωτερικά, επιδιορθώνονται οροφές κτιρίων όπου χρειάζονται, ενώ παράλληλα ελέγχονται μονώσεις και περιφράξεις». 

Καταληκτικά ο κ. Έλληνας επεσήμανε πως ετοιμάζονται και τα υλικά καθαριότητας. «Θα προμηθεύσουμε σε όλη την Κύπρο αντισηπτικά για τις αίθουσες διδασκαλίας και όλους τους κοινόχρηστους χώρους των σχολείων»

Home