Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

7000 παιδιά επιδοτούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς & νηπιαγωγεία

Αλεξία Μιχαηλίδου
- 24.11.2022

7000 παιδιά επιδοτούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς & νηπιαγωγεία

Έχουν συμβληθεί 343 βρεφονηπιακοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, ανέφερε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας

ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΛΕΞΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

Για το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών ηλικίας μέχρι 4ων ετών, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εκπομπή Offsite on Air, την Τετάρτη (23/11), η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση.

Όπως ανέφερε η Υφυπουργός επιδοτούνται 7.000 παιδιά μέσω του ενώ έχουν συμβληθεί 343 βρεφονηπιακοί σταθμοί και νηπιαγωγεία και δηλώνοντας ότι με βάση τα νούμερα βρίσκονται εντός των στόχων.

Μέσω αυτής της ενέργειας, όπως συμπλήρωσε το ύψος της επιδότησης ανέρχεται μέχρι και 80% του μηνιαίου ύψους των τροφείων, άρα το οικογενειακό νοικοκυριό έχει επιδοτηθεί με ένα πολύ σημαντικό ποσό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους πυλώνες που λειτουργεί το Υφυπουργείο Κοινωνικές Πρόνοιας όπως με βάση μελετών ότι το παιδί όσο πιο γρήγορα κοινοποιηθεί, τόσο πιο εύκολα αναπτύσσει και άλλες δεξιότητες. Παράλληλα, δεύτερος πυλώνας του Υφυπουργείου είναι η γρηγορότερη ένταξη στην αγορά εργασίας της γυναίκας με στόχο να μειωθεί το χάσμα του χρόνου ένταξης της. 

Εάν συνυπολογιστεί και το Σχέδιο για την δημιουργία των βρεφονηπιακών σταθμών με ορίζοντα το 2026, να φτάσει τις 27 μονάδες, σημαίνει ότι υπάρχει μια ολιστική προσέγγιση για τα θέματα της παιδικής φροντίδας, κατέληξε.

Δείτε στο βίντεο όλα όσα δήλωσε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση:

Home