Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αβέρωφ: Δεν ήμουν ποτέ δογματικός, ούτε και με τα τετράμηνα

Offsite Team -
20.01.2023

Αβέρωφ: Δεν ήμουν ποτέ δογματικός, ούτε και με τα τετράμηνα

Όσα δήλωσε στην εκπομπή Snipers ο υποψήφιος ΠτΔ Αβέρωφ Νεοφύτου

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Με το σχόλιο ότι θα εκλέξουμε πρόεδρο και όχι δικτάτορα, ξεκίνησε την αναφορά του στις εξετάσεις τετραμήνων ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου φιλοξενήθηκε την Πέμπτη (19/1) στην εκπομπή Snipers με τους Παναγιώτη Τσαγγάρη και Ανδρέα Παράσχο.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και οι εξετάσεις τετραμήνων, για τα οποία ανέφερε πως είναι εδώ γιατί υπάρχει νόμος.

«Η οποιαδήποτε διαρροή θεμάτων είναι καταδικαστέα και όποιος ευθύνεται θα πρέπει να πληρώσει. Αυτό που δεν κολλούσε, ήταν η σύνδεση της διαρροής με τα τετράμηνα. Η διαρροή θα μπορούσε να ήταν για τις εισαγωγικές εξετάσεις». 

Συνεχίζοντας σημείωσε πως δεν ήταν ποτέ δογματικός άνθρωπος και πως και να μην υπήρχε η διαρροή θα πρέπει οι εξετάσεις τετραμήνων να αξιολογηθούν. «Αλλά θα απορρίψω εγώ αξιολόγηση της κατάστασης με τα τετράμηνα όταν είμαι υπέρμαχος του ολοήμερου σχολείου;»

Πρόσθεσε ότι «χωρίς δογματισμούς πρέπει να γίνει αξιολόγηση των τετραμήνων. Ότι και να κάνουμε θα είναι για την επόμενη σχολική περίοδο. Θα υπάρχει χρόνος, όποιος και να είναι πρόεδρος». 

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τις εξετάσεις τετραμήνων, ο κ. Νεοφύτου διερωτήθηκε το εξής: «Όλα αυτά τα κόμματα που φωνάζουν, αφού υπάρχει νόμος, γιατί δεν έκαναν τόσο καιρό πρόταση νόμου για να γίνει αλλαγή;»

Πρέπει να έχουμε μια παιδεία σωστή, επεσήμανε ο κ. Νεοφύτου, «που να διαμορφώνουμε ανθρώπους με κριτική σκέψη».

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει στα της παιδείας σε περίπτωση εκλογής του απάντησε πως ανάμεσα στις θέσεις τους είναι και το ολοήμερο σχολείο. «Θέλω ως αποτέλεσμα ευτυχισμένους μαθητές και να τους προετοιμάζω για τις ανάγκες του σήμερα και όχι για τις ανάγκες πριν 20 χρόνια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Κύπρο, είναι το ότι δεν μπορούμε να δουλέψουμε ομαδικά και αυτό πρέπει να εξελιχθεί από το σχολείο».

Δείτε στο βίντεο όλα όσα δήλωσε για τα τετράμηνα και την παιδεία ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Home