Accept ΛΟΑΤΙ: Ενοχλημένοι με σχόλιο του Φίλιου Φυλακτού (Εικόνα)

Accept ΛΟΑΤΙ: Ενοχλημένοι με σχόλιο του Φίλιου Φυλακτού (Εικόνα)

Έντονες αντιδράσεις - Πως απαντά

O κακός χαμός ξέσπασε μετά από σχόλιο του Προέδρου της ΠΟΕΔ, Φίλιου Φυλακτού σε δημοσιογράφο.

Ο λόγος για τον Κώστα Κωνσταντίνου της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ», όπου σε άρθρο παραθέτει τις απόψεις του αναφορικά με το ζήτημα για την πρωινή προσευχή σε σχολεία.

Σε σχόλιο του κάτω από το άρθρο ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ διαφώνησε με τα λεγόμενα του δημοσιογράφου αναφέροντας: «Άσε που έχουμε και ευθύνη γιατί, όπως λέει, έμεινε άκληρος για να μην κάνουμε μάθημα στα παιδιά του και του τα χαλάσουμε! Μα είναι σίγουρα αυτός ο λόγος ή κάτι άλλο συμβαίνει;».

1

Αντίδραση από ACCEPT ΛΟΑΤΙ

Το σχόλιο του κ. Φυλακτού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με την ACCEPT ΛΟΑΤΙ να εκδίδει ανακοίνωση, εκφράζοντας την απογοήτευση προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ «ρίχνει λάδι στη φωτιά», ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει το σχόλιο ως ομοφοβικό.

Η ανακοίνωση:

«Η Accept - ΛΟΑΤΙ Κύπρου εκφράζει τη βαθύτατη της απογοήτευση που ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ ο κ. Φίλιος Φυλακτού, χρησιμοποίησε κακοποιητικό και ομοφοβικό λόγο σε σχόλιό του σε δική του πρόσφατη ανάρτηση που αφορούσε το πρόσφατο περιστατικό με τη δασκάλα που δεν έκανε προσευχή στην τάξη της. Την ίδια ώρα που η Accept προσπαθεί να κτίσει γέφυρες επικοινωνίας με την Εκκλησία, οργανώνοντας θεματική συνάντηση για εύρεση τρόπων σύγκλισης των ΛΟΑΤΙ με την Εκκλησία, ο κ. Φίλιος έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά κάνοντας ομοφοβικό σχόλιο για συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Συγκεκριμένα, στην προσπάθεα του να κατακεραυνώσει τον γνωστό δημοσιογράφο Costis Con για τις τοποθετήσεις του στο θέμα της πρωινής προσευχής στα σχολεία, σε σχόλιό του στην ίδια του την ανάρτηση αναρωτιέται:

"... ο Κωστής δεν έκανε παιδιά γιατί θα του τα χαλάσουμε οι δάσκαλοι ή μήπως κάτι άλλο συμβαίνει????"

Το σχόλιο του μάλιστα μάζεψε likes και χαμόγελα κι από άλλους δασκάλους που έπιασαν το υπονοούμενο και το ευχαριστήθηκαν. Το ομοφοβικό σχόλιο του κ. Φίλιου στεναχώρησε πολύ την οργάνωσή μας γιατί αυτός ο κύριος είναι εκπρόσωπος των δασκάλων και οι απόψεις του πρέπει να αντικατοπτρίζουν τις απόψεις του εκπαιδευτικού κόσμου. Άραγε έτσι σκέφτονται και διδάσκουν τα παιδιά οι ετεροφυλόφιλοι εκπαιδευτικοί; Να κοροϊδεύουν και να χλευάζουν τους ΛΟΑΤΙ ότι είναι άκληροι;

Αναμένουμε την απάντηση του κ. Φίλιου και γι' ακόμη μια φορά εκφράζουμε την απογοήτευσή μας αλλά και την ανησυχία μας για το τι πραγματικά διδάσκεται στα σχολεία για την ομοφοβία και τρανσφοβία, όταν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί μας κακοποιούν λεκτικά και δημόσια.»

Πως απαντά ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον κ. Φυλακτού για να το τοποθετηθεί για το θέμα αλλά δεν έγινε κατορθωτό. 

Σε απάντηση του πάντως σε συζήτηση που προέκυψε μετά το συγκεκριμένο σχόλιο έγραψε:

«Εγώ ούτε ομοφοβικός είμαι ούτε έχω πρόβλημα με οποιοδήποτε άνθρωπο. Μάλιστα και ατο πλαίσιο της ETUCE συμμετείχα σε συνέδρια και συναντήσεις για την ισότητα και τα δικαιώματα. Ούτε καν διαχωρίζω τους ανθρώπους έτσι. Το ότι η ρατσιστική συμπεριφορά και η εκφοβιστική ενός δημοσιογράφου που μπορεί να μην του αρέσουν τα παιδιά, να τα μισεί, να μην τα θέλει ή ξέρω κι εγώ τι σκέφτεται, ο οποίος δες πώς καταφέρεται για τα παιδιά χιλιάδων γονιών, να περνά ασχολίαστη και να θεωρείται ένα ερώτημα ομοφοβικό, είναι αδιανόητο. Πρόσφατα επισκέφθηκα το Βερολίνο και με δέος και συγκίνηση είδα αποτρόπαιες βαρβαρότητες του ναζιστικού καθεστώτος απέναντι σε ομοφυλόφιλα άτομα! Καταδικάζοντας τις απαράδρκτες πράξεις και τιμώντας μπροστά στο μνημείο τους αγώνες και τα δικαιώματά τους! Όχι επειδή πλησιάζουν εκλογές στην ΠΟΕΔ, για μια δράκα ψήφους να βρίσκουν κάποιοι αφορμή να κάνουν προεκλογικό αγώνα (και δεν εννοώ εσένα). Επαναλαμβάνω, για την προσευχή είπα τι ισχύει γιατί οι εκπαιδευτικοί, ναι, πρέπει να ξέρουν. Δεν υποχρεώνονται, μεριμνούν κλπ κλπ. Τι είπαμε και κάποιοι θέλουν να μας ρίξουν στην πυρά???? Μα διαβάζεις το έγραψε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος?»

1

Home