Αδημοσίευτα πλάνα από την έκρηξη στο Μαρί: «Είναι ο γιος μου...»

Αδημοσίευτα πλάνα από την έκρηξη στο Μαρί: «Είναι ο γιος μου...»

Συγκλονίζει με τα όσα δημοσιεύει ο πατέρας του πυροσβέστη Παναγιώτη Θεοφίλου

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται αύριο (11/7/2011 )από την τραγωδία στην Ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί.

Ο πατέρας του Πυροσβέστη Παναγιώτη Θεοφίλου, Μιχάλης Θεοφίλου ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook δυο συγκλονιστικά βίντεο από την πυρκαγιά στα εμπορευματοκιβώτια, όπως επίσης και από τις πρώτες στιγμές μετά την έκρηξη. 

 

4
«Tο Πυρ. όχημα που σιγοκαίει στα συντρίμμια κάτω χαμηλά είναι το δεκάτονο. Μέσα στα συντρίμμια είναι ο γιός μου.»

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ένα πρόσωπο κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς διακρίνεται να κατεβαίνει από ένα πυροσβεστικό όχημα και όπως αναφέρει ο κ. Μιχαήλ αυτός είναι ο γιος του. 

Στο δεύτερο βίντεο που δημοσιεύει, είναι λίγες ώρες μετά τη φονική έκρηξη όπου τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν στα συντρίμμια για τραυματίες. 

 

3
«Το δεκάτονο πριν κατέβει κάτω χαμηλά στα εμπορευματοκιβώτια»

Μαζί με τα 2 βίντεο και τις φωτογραφίες δημοσιεύει και το πιο κάτω μήνυμα: 

«8 χρόνια από την έκρηξη στο Μαρί. Η φιγούρα που βλέπετε στο βίντεο είναι ο γιός μου ο Παναγιώτης Θεοφίλου ο Πυρ.3520 της ΕΜΑΚ. Κατεβαίνει απο το δεκάτονο και εφαρμόζει μια προσωπίδα στο κεφάλι του 25 λεπτά πριν το μεγάλο μπάμ. Κοιτάξετε στο βάθος σε απόσταση 60 μέτρων την πυρκαγιά οροφής στα εμπορευματοκιβώτια των οποίων οι οροφές έχουν ήδη διαρρηχθεί από τις εκρήξεις και την πυρκαγιά. Ήταν θέμα χρόνου να θερμανθούν τα υπόλοιπα 79 εμπορευματοκιβώτια με 850 τόνους πυρίτιδα και να εκραγούν.Το δεκάτονο μετά την έκρηξη, η φωτογραφία μιλά από μόνη της.

Λυπάμαι πολύ τέτοιες μέρες η ψυχή μου σπαράζει. 

Μεγάλες οι ευθύνες στην ηγεσία της ΕΦ και στην ΔΥΠ του ΓΕΕΦ για την απαράδεκτη, αντικανονική και ενάντια στις πάγιες διαταγές αποθήκευσης εκρηκτικών της ΕΦ. Στοίβασαν 850 τόνους εκρηκτικών από τον Μάρτιο 2009 μέχρι τον Ιούλιο 2011 εκτεθιμένα στις καιρικές συνθήκες της Κύπρου.

Μεγάλες οι ευθύνες στην Διοίκηση της Πυρ. Υπηρεσίας που τοποθέτησε οχήματα και προσωπικό μπροστά από 850 τόνους εκρηκτικά για πυρόσβεση ενάντια στις επιχειρησιακές διαδικασίες και κανονισμούς. Δεν κάνεις πυρόσβεση σε εκρηκτικά, αλλά εκκενώνεις την περιοχή, και καθορίζεις ζώνη ασφαλείας ανάλογα με τον όγκο (850 τόνους) και το είδος των εκρηκτικών, γιατί πολύ απλά επίκειται έκρηξη. Το 20ν βίντεο είναι τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη από στρατώτες ΟΥΚ που μπήκαν στην σκηνή. Στο βάθος φαίνεται το δεκάτονο να μισοκαίεται στα συντρίμια.»

1

Δείτε τα δυο συγκλονιστικά βίντεο

5

Home