Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αερ. Λάρνακας: Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Offsite Team -
11.12.2020 - 12:18

Αερ. Λάρνακας: Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Thumbnail
Φωτογραφίες από την άσκηση στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Η περαιτέρω βελτίωση των επιπέδων άμεσης ανταπόκρισης και συντονισμών όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του αεροδρομίου Λάρνακας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ήταν ο στόχος άσκησης ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

askisi-aerlarnakas

 

Σε ανακοίνωση της Hermes Airports αναφέρεται ότι «ολοκληρώθηκε χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας, η άσκηση ετοιμότητας στην οποία συμμετείχαν φορείς και υπηρεσίες τόσο του κράτους όσο και του ιδιωτικού τομέα που εδρεύουν εντός του αεροδρομίου».

 

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης «ενεργοποιήθηκε το σύστημα ανίχνευσης πυρκαγιάς στην περιοχή των αναχωρήσεων ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, ξέσπασε φωτιά στο σημείο με τον καπνό να καλύπτει την περιοχή στις πύλες αναχώρησης και των καταστημάτων. Αμέσως ενεργοποιήθηκαν όλες οι διαδικασίες που αφορούν την ολική εκκένωση του τερματικού κτιρίου».

askisi-aerlarnakas

 

Προστίθεται ότι «η διεξαγωγή της άσκησης εντάσσεται στις συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης των επιπέδων ετοιμότητας και συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του αεροδρομίου, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης».

H Hermes Airports εκφράζει «ικανοποίηση για το τελικό αποτέλεσμα και την επιτυχία της άσκησης, τα συμπεράσματα της οποίας θα αξιολογηθούν, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των επιπέδων άμεσης ανταπόκρισης και της γενικής απόδοσης και συντονισμού των διαφόρων υπηρεσιών».  

ΚΥΠΕ

Home