Αεροπορική σύνδεση Πάφου – Αλεξάνδρεια με Air Cairo

Αεροπορική σύνδεση Πάφου – Αλεξάνδρεια με Air Cairo

Η αεροπορική εταιρεία εξέφρασε την επιθυμία όπως από τον ερχόμενο Απρίλιο πραγματοποιεί 2 έως 3 πτήσεις την εβδομάδα

Την πρόθεσή της να προχωρήσει στην απευθείας αεροπορική σύνδεση της Πάφου με την Αλεξάνδρεια από τον ερχόμενο Απρίλιο με 2 έως 3 πτήσεις την εβδομάδα, εξέφρασε σήμερα η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Air Cairo, η οποία είναι συνδεδεμένη με την κρατική Egypt Air.  

Αυτό προκύπτει από νέα τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος με τον Κυβερνήτη της ιστορικής πόλης της Αιγύπτου Mohamed El Sherif και την Αντικυβερνήτη Jacleen Azer, παρουσία του Προέδρου της Air Cairo και του Διευθυντή επιχειρήσεων του αεροδρομίου Borg Al-Arab της Αλεξάνδρειας. Από κυπριακής πλευράς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δ. Πάφου, συμμετείχαν  η Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης της Hermes Airports Μαρία Κουρούπη, αρμόδιοι Λειτουργοί του Υφυπουργείου Τουρισμού και ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ Πάφου Νάσος Χατζηγεωργίου.

Κατά την εκτενή συνομιλία που ακολούθησε, οι εκπρόσωποι του Υφυπουργείου Τουρισμού και της Hermes Airports ενημέρωσαν τους Αιγύπτιους αξιωματούχους για τα κίνητρα που παρέχει η Κυπριακή Δημοκρατία για την προώθηση νέων δρομολογίων, γεγονός που ικανοποίησε απόλυτα τους Αιγύπτιους αξιωματούχους.

 

Ο Πρόεδρος της Air Cairo, τόνισε ότι η εταιρεία του ενδιαφέρεται να εντάξει το δρομολόγιο Πάφος Αλεξάνδρεια σε ολόχρονη βάση, αρχίζοντας με 2 έως 3 πτήσεις της εβδομάδα από την Άνοιξη με προοπτική για περισσότερες πτήσεις, εάν υπάρξει ανάλογη ζήτηση.  

Στη τηλεδιάσκεψη συμφωνήθηκε όπως αρχίσουν άμεσα οι συζητήσεις μεταξύ των αρμοδίων αρχών και οργανισμών των δύο χωρών, ώστε η να ολοκληρωθεί η απαραίτητη διαδικασία το συντομότερο δυνατόν,καταλήγει η ανακοίνωση.

Home